Википедија:Дозволе за објављивање/Погледи

Из Википедије, слободне енциклопедије

Dozvola[уреди]

Postovani g. Ilicu,

Imate dozvolu da preuzimate materijale sa sajta Pogleda, uz navodjenje izvora. Nadam se da pravo na izmenu materijala podrazumeva da u tom slucaju mi necemo ostati kao izvor? Npr. nas izvor je da su cetnici pobedili u Bici na Neretvi. Ako neko to izmeni i napise da su pobedili partizani, ne bi trebalo da ostane da je to nas izvor.

Sve najbolje, Urednik, Miloslav Samardzic

Originalna poruka[уреди]

Poštovani,

kao urednici Wikipedie (http://sr.wikipedia.org), angažovali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. U ovu svima dostupnu enciklopediju želeli bismo da uvrstimo i materijal sa vašeg sajta.

Vaš materijal bi bio objavljen pod uslovima GNU-ove Licence za slobodnu dokumentaciju verzije 1.2 ili kasnije, koja je objavljena od strane Zadužbine za slobodni softver (na engleskom GNU Free Documentation Licence, skraćeno GNU FDL, http://sr.wikipedia.org/wiki/Project:GNU_Free_Documentation_License). Ukratko, po tim uslovima, svako bi mogao slobodno da preuzme, izmeni, koristi i objavi tekst i slike uz uslov navođenja izvora/autora i obezbeđivanja elektronske verzije teksta licence.

Takođe vas pozivamo da slobodno koristite tekstove iz našeg fonda članaka koji stalno raste i dopunjava se.

Ukoliko nam dozvolite uključivanje vašeg materijala kako je gore objašnjeno, vaš sajt će na našim stranicama biti naveden kao izvor. To vašem sajtu može povećati rejting jer je Vikipedija jedan od najposećenijih Internet sajtova (i jedan od onih sa najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci često među prvim pogocima na pretraživačima.}-


Dragan Ilic, dipl.ing.info Serbia, Pozarevac, Drvarska 32 +381648280315 dilich@ptt.yu http://dilich.blogspot.com Skype: DRAGANILICH