Википедија:Одрицање одговорности за медицинске садржаје

С Википедије, слободне енциклопедије

МОЛИМО ВАС ДА ПРОЧИТАТЕ ЦЕО ТЕКСТ ПРЕ НЕГО ШТО ЗАТВОРИТЕ ОВУ СТРАНУ

Википедија садржи многе чланке с темама из области медицине. Међутим, она не даје никакве гаранције, нити тврди да су информације које овде можете наћи поуздане. Не постоји апсолутно никаква гаранција да било која изјава у вези са медицинским појмовима јесте истинита, коректна или прецизна. Велики број чланака, делимично или у потпуности, написали су непрофесионалци. Чак и ако су реченице и изјаве о медицинским појмовима истините и поуздане, савети који се дају не морају одговарати вама, нити симптоми који се помињу не морају одговарати и вашим симптомима.

Информације медицинске природе које можете наћи на Википедији су, у најбољем случају, опште природе и не могу заменити савет или дијагнозу лекара или професионалног медицинског радника (лекара специјалисте, стоматолога, медицинске сестре, бабице, фармацеута, итд.). Википедија није замена за лекарски преглед.

Нико од појединих аутора чланака, оператера база података, програмера, спонзора Википедије или других повезаних са Википедијом не може преузети одговорност за резултате или последице било каквог покушаја да примените или прилагодите било који податак који сте прочитали у овој енциклопедији.

Ништа од оног што можете наћи на Wikipedia.org или на неком од пројеката Викимедијине задужбине не може бити употребљено за покушај давања или састављања медицинског мишљења или дијагнозе или на неки други начин уплитање у питање медицинске праксе.

Међутим, подржавамо сваки допринос чланцима о здрављу и медицини и наглашавамо да све информације можете користити под ГНУ лиценцом за слободну документацију.