Википедија:Медијске објаве/5. октобар 2007.

С Википедије, слободне енциклопедије

У трибинској сали Дома омладине Београда Драган, Горан и Филип су одржали конференцију за новинаре. Било је укупно десетак новинара, од којих су неки из Политике, Танјуга, Бете и сл.

Пре саме конференције, Драган је дао кратак интервју за Радио Београд. "Приповедачки део" саме конференције је трајао неких пола сата, где су сва три говорника (али, углавном Драган) наизменично причали. Након тога, новинари су постављали питања и, наравно, добијали одговоре на њих. Након конференције, један новинар нам је пришао и неформално смо причали са њим и одговорили на пар његових питања. Изразио нам је своје одушевљење пројектима и општу заинтересованост за целу ситуацију.

Присутан је био и Никола, који је скупљао податке присутних новинара. Међутим, из техничких разлога, он није био за микрофоном. --филип 21:10, 5. октобар 2007. (CEST)[одговори]


Повод за организовање конференције је био 50.000 чланака на Википедији на српском језику, уз друге пригодне бројке као што је напуњених 10.000 фотографија од наших сарадника, 2.000.000 мултимедијалних датотека на Остави и 2.000.000 чланака на енглеској Википедији. Док смо се изорганизовали за КЗН већ смо стигли до 54.000 чланака (па је једно време Никола веома агилно радио на томе да до петка добацимо 55.000 јер је то по њему прикладнија бројка за једну конференцију за штампу).

На конференцији се нисмо служили никаквим техничким помагалима (типа пројектори и лаптопови са презентацијама) сем микрофона, а прес материјал је био скроман али смо га ипак имали (хвала, Никола). У овом моменту немамо ниједну фотографију и то је најозбиљнији недостатак са ове конференције.

Ми нисмо ставили испред себе плочице са нашим именима а ни у прес материјалу то није писало па је у извештајима потом дошло до разних комичних комбинација.

Примарни извештаји:

Пренесене вести:

ПС. Скрећемо пажњу да се наведени чланци не користе као извори информација. -- JustUser  JustTalk 11:36, 9. октобар 2007. (CEST)[одговори]