Википедија:О песку

С Википедије, слободне енциклопедије

Пескови су странице на Википедији које служе за испитивање и испробавање вики синтаксе и визуелног уређивача.

На овој страници примењује се мање правила и смерница у односу на остале чланке на Википедији. На пример, не морате да следите Стилски приручник или да постигнете консензус заједнице пре него што направите значајне промене. Међутим, песак се не сме користити у злонамерне сврхе. Осим тога, не смете да кршите правила као што су Без личних напада, Учтивост и Ауторско право (посебнокритеријуме за коришћење неслободног садржаја).

Ако сте отворили кориснички налог, предлажемо да направите сопствени песак у корисничком простору. Кликните овде како бисте му приступили. (Ако још немате сопствени песак, слободно га направите). Ради лакшег приступања, у горњем десном углу веб-сајта налази се „Песак”, између веза „Разговор” и „Подешавања”.

Ако желите да имате више пескова, направите страницу у именском простору корисника и назовите је песком.

Да бисте створили нови песак (назовите је, рецимо, „песак2”), унесите следећи текст у оквир претраге користећи сопствено корисничко име:
Корисник:Корисничко име/песак
Затим, кликните на: Направите страницу Корисник:Корисничко име/песак на овом викију

За разлику од примарног песка, на Википедији не постоји начин за лакше приступање њима, зато их обележите (енгл. bookmark) или додајте везе на корисничкој страници које воде ка вашим осталим песковима.

Списак пескова[уреди | уреди извор]

Такође погледајте[уреди | уреди извор]