Википедија:Прослава 15 година Викимедије Србије

С Википедије, слободне енциклопедије
 


Прослава 15 година Викимедије Србије[уреди | уреди извор]

Датум и време: четвртак, 3. децембар од 18 часова[уреди | уреди извор]

Место: Онлајн - Зум окупљање[уреди | уреди извор]

О рођендану[уреди | уреди извор]

Викимедија Србије обележава 15 година од оснивања и почетка рада на прикупљању и ширењу слободног знања кроз Викимедијине пројекте. Овог пута, окупљање чланова организације, волонтера, сарадника и партнера биће организовано онлајн, у четвртак, 3. децембра 2020, од 18 часова.

Викимедија Србије настала је 2005. године као пети по реду огранак Задужбине Викимедија. Пропагирање идеја за стварање, сакупљање и умножавање слободног садржаја на Викимедијиним пројектима биле су централне активности организације. Уз овај фокус дошли су и програми који су се годинама развијали, напредовали и интегрисали у академско окружење. Један од првих подухвата био је Образовни програм у оквиру ког су ученици и студенти писали семинарске радове на Википедији. Тада креиран као потпуна новина, а данас се примењује широм света, у готово сваком огранку или заједници Викимедије у свету. Међу пројектима су се нашла и фото-такмичења, која су поред учесника, привукла и институције културе и тако отпочела ГЛАМ сарадње. Све сарадње, пројекти, дешавања и догађаји били су одлична прилика за промовисање волонтеризма и ширење капацитета организације.

Данас, након 15 године, иза организације стоје волонтери, чврста партнерства, одржива сарадње, бројне конференције и регионални пројекти. Због тога вас позивамо да заједничке успехе прославимо онлајн окупљањем путем Зум платформе, у четвртак, 3. децембра, од 18 часова. Током рођендана причаћемо о томе шта смо урадили у 2020. години и како смо пребродили изазове, прогласићемо најуспешнији пројекат, а заједници ће се обратити Мирослав Лоци, председник Удружења и Александра Поповић, добитница награде Бранислав Јовановић. Део дружења ће бити издвојен за онлајн игре.

Своје присуство можете потврдити у делу Присутни, а током прославе је довољно само да уђете на састанак преко линка (погледај одељак Место и време). Сви су добродошли, а како бисмо учинили рођендан занимљивијим, предлажемо да свако од вас понесе посластицу са којим ћемо направити групну слику.

О Викимедији Србије

Викимедија Србије је волонтерска организација чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз своје пројекте промовише рад на Википедији и другим Вики пројектима.

Организација Адреса Контакт Званична страница
Викимедија Србије Кнеза Милоша 80, Београд Ивана Маџаревић
ivana.madzarevic@vikimedija.org
060/74-54-773
http://wikimedia.rs/ http://wikimedia.rs/]

Место и време[уреди | уреди извор]

  • Четвртак, 3. децембар 2020. године од 18 часовa

Присутни[уреди | уреди извор]

Уколико желите да присуствујете окупљању, упишите своје корисничко име.

Галерија[уреди | уреди извор]