Википедија:Сјајни чланци/Гласање

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Сјајни чланци Добри чланци 1000 чланака Потребни чланци Радионица
Гласање за сјајне чланке Гласање за добре чланке Чланци за брисање Потребне слике Сређивање чланака
Гласање за сјајне чланке

На овој страници гласа се о предлозима за додавање текстова на списак сјајних чланака или за скидање текстова са њега. Пре него што предложите неки чланак, обавезно погледајте правила и критеријуме. Приликом гласања образложите свој глас, било да сте гласали ЗА или ПРОТИВ — то ће свима помоћи да виде шта то (не) ваља у чланку и како би један сјајни чланак заправо требало да изгледа.

Правила и смернице

Чланка за статус сјајног може да предложи сваки корисник са 300 измена на пројекту. Водите рачуна да чланак који предлажете буде у складу са критеријумима које треба да испуни сваки кандидат. Неиспуњење једног или више критеријума дисквалификује чланак за кандидатуру и такве ће бити архивиране без одлагања.

Процедура

Процедура је иста за постављање и за уклањање са списка.

Расправа:

 1. У делу Расправе додајте свог кандидата на листу, испод изнесите свој коментар и образложење за кандидатуру.
 2. Поставите шаблон за кандидатуру {{Кандидат за изабрани-расправа}} на врху чланка, чиме се оглашава да почиње седмодневна расправа, односно вредновање кандидата.
 3. На страни за разговор чланка, отворите нови одељак у којем ће бити вођена расправа тако што ископирате и попуните наведену форму у оквиру испод. Ако је неопходно, архивирајте постојећи разговор на страни чланка за разговор.
== [[Кандидат за сјајни чланак на расправи]] ==
Расправа траје до: <!-- датум, време (7 дана од времена када постављате предлог). --> -- ~~~~
== Коментари ==
<!-- ... Ваш коментар ... -->
<!-- ... Расправа о чланку ... -->

Гласање:

 1. Гласање траје седам дана, почиње након периода вредновања кандидата, само у случају да је расправа била успешна:
  1. Ако је поред аутора/предлагача у расправи учествовао бар један корисник.
  2. Ако су отклоњени разлози за све објективне примедбе дате на јавној расправи.
 2. Поставите чланак на гласање тако што у делу Гласања ископирате и попуните наведену форму у оквиру испод.
 3. При покретању гласања не заборавите да поставите шаблон {{Кандидат за изабрани}} на врху чланка, чиме се оглашава да је почело гласање у трајању од седам дана.
 4. Гласа се кликом на везу „уреди“ поред наслова чланка, гласа се само ЗА и ПРОТИВ, а значења су следећа:
Глас Уписује се Значење
за {{за}} Слажем се да чланак треба да буде изабран.
против {{против}} Не слажем се да чланак треба да буде изабран.
=== [[<!-- веза ка чланку -->]] ===
<!-- ... Ваш коментар ... -->
<!-- ... Објашњење Вашег гласа. ... -->
Гласање траје до: <!-- датум, време (7 дана од времена када постављате предлог). -->
==== Гласови ====
# ...
==== Коментари ====

Корисницима (гласачима) можете послати обавештење да је отворено гласање за чланак попуњавајући следећи шаблон:

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Назив чланка да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду почетак гласања — крај гласања --Потпис корисника ~~~~
{{Обавештење - гласање за сјајан чланак 
| Назив чланка = Назив чланка
| Датум почетка гласања = почетак гласања
| Датум краја гласања = крај гласања
| Потпис = Потпис корисника ~~~~
}}

ВАЖНО: Пре него што почнете с појединачним обавештавањем, проверите списак корисника који НЕ ЖЕЛЕ да добијају појединачна обавештења о гласањима. Уколико то не урадите, ваше обавештење се може сматрати спамом.

Споменица

разлог
Сјајни чланци
Доделио: корисник
Уколико сте приметили да се одређени корисник истакао по писању чланака изабран у категорију „сјајних” можете му доделити споменицу тако што ће испунити шаблон: {{VLADA-сјајни чланци|За писање сјајног чланка „име чланка”|ваше корисничко име}}

Постављање на списак

Списак кандидата на расправи
Кандидат Страна за расправу Датум и време краја расправе Предлагач(и) Статус


Шафран

Након успешне расправе стављам чланак на гласање. Предлагач Miljan Simonović. --Soundwaweserb (разговор) 00:00, 18. март 2018. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --Soundwaweserb (разговор) 00:00, 18. март 2018. (CET)
 2. за — као предлагач — Miljan Simonović (разговор) 13:55, 18. март 2018. (CET)
 3. за — Ранко   Нико лић   17:29, 18. март 2018. (CET)
 4. за Обсусер 11:07, 19. март 2018. (CET)
 5. за --MareBG (разговор) 13:47, 19. март 2018. (CET)
 6. за --ANTI_PRO (разговор) 13:41, 19. март 2018. (CET)
 7. за -- Dcirovic (разговор) 13:50, 19. март 2018. (CET)
 8. за --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:01, 19. март 2018. (CET)
 9. за Zoranzoki21 (разговор) 22:26, 20. март 2018. (CET)
 10. за --Pinki (разговор) 14:00, 21. март 2018. (CET)

Коментари

Свакако заслужује статус сјајног, само сматрам да црвене везе попут истим се трговало и користило га се?? као и веза Трговина шафраном, Употреба шафрана нису потребне. Све то већ постоји у чланку и сасвим је солидно описано. --MareBG (разговор) 14:32, 18. март 2018. (CET)

С обзиром да је чланак о шафрану поприлично обиман, сасвим је легитимно да постоје чланци Трговина шафраном или Употреба шафрана, а Обсјузер је можда ставио везе јер планира да напише те чланке. --Miljan Simonović (разговор) 14:41, 18. март 2018. (CET)
Ако већ планира нека прилагоди црвене везе, а не да ставља посебно Трговина шафраном, Употреба шафрана а онда након тога везу Трговина и употреба шафрана. --MareBG (разговор) 17:27, 18. март 2018. (CET)
Има доста црвених веза, вероватно је то једина примедба, али ипак заслужује статус сјајног.--Soundwaweserb (разговор) 22:12, 18. март 2018. (CET)

Мени је овај чланак прилично неразумљив, посебно уводни део и етимологија. Референце и напомене у уводу су потпуно исцепкале реченице због чега им се изгубио сваки могући смисао. Увод представља синтезу целокупног чланка и све оно што се у њему помиње требало би детаљније да се разради унутар самог чланка и самим тим тамо и да се референцира. Шта уопште значи реченица: „према сродном македонском могуће је да је у питању турцизам”? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:07, 19. март 2018. (CET)

Сагласан за увод. Увод, по правилу, треба само да изузетно садржи референце/напомене (ако нешто баш нарочито заслужује да се одмах објасни). Али да има 20 референци у уводу?! --Жељко Тодоровић (разговор) 00:15, 19. март 2018. (CET) с. р.
@НиколаБ и Жељко Тодоровић: слажем се да уводни део не би требало да садржи превелики број референци, али у првој реченици су набројани сви алтернативни називи биљке који се касније у тексту не појављују поново, па је логично да ту буду наведене референце. Верујем да сте имали прилике да читате неку ботаничку енциклопедију и велика је вероватноћа да ће увод у свакој од њих бити готово идентичан, пошто је неопходно у уводу навести алтернативне и латинске називе. Што се тиче дела о етимологији, на основу референце се лако да закључити да македонски научници тврде да македонска реч шафран представља турцизам, а да се на основу тога може претпоставити да је и српска реч турцизам, с обзиром да су идентичне. --Miljan Simonović (разговор) 00:48, 19. март 2018. (CET)

@MareBG: Хвала на коментару и подршци. Поправио сам то на што си указао (ионако није баш исправно рећи Трговина и употреба шафрана због падежа итд.; ове друге две везе сам ипак оставио, у складу са другим коментарима и јер ћу можда и написати те чланке пошто су битни).

@Soundwaweserb: Хвала на коментару и подршци (и интервенцији око гласања/шаблона). Нешто сам решио што се тиче црвених веза, а покушаћу да још поправим.

@НиколаБ: Поздрав. Хвала за коментар. Ако можеш укажи који тачно део није разумљив (мислим на оно од увода и етимологије, а остатак чланка [поготово овај део, о хемији] садржи те неке стручне термине и и не мора да буде разумљив ономе ко иначе не ради на том пољу; битно је да су информације тачне и релевантне). Референце и напомене у уводу сам ево средио, оставивши оно што је неопходно; та сугестија за увод је баш на месту. Ово за етимологију је објаснио Miljan Simonović.

@Жељко Тодоровић: Хвала на коментару. Увод сам поправио...

@Miljan Simonović: Хвала за коментар и подршку (и ово објашњење посебно). Уредио сам ипак понешто што није било ОК.   Обсусер 11:07, 19. март 2018. (CET)

@Obsuser: Ово што сам навео су ситнице, чланак свакако заслужује звездицу. Поздрав и иде глас. --MareBG (разговор) 11:15, 19. март 2018. (CET)

Уводни део сада делује много боље и компактније. Што се дела о хемији тиче то је у реду, али када пишете и преводите чланке водите рачуна о разумљивости текста. Није поента да текст могу да схвате само они којима је одређено поље специјалност, треба да га схвате сви који га читају --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:01, 19. март 2018. (CET)


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
10 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Споменик борцима Револуције

Након успешне расправе стављам чланак на гласање. Предлагач Ivan VA.--Soundwaweserb (разговор) 15:39, 20. март 2018. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --Soundwaweserb (разговор) 15:39, 20. март 2018. (CET)
 2. за--Ванилица (разговор) 16:29, 20. март 2018. (CET)
 3. за --MareBG (разговор) 16:30, 20. март 2018. (CET)
 4. за Kao predlagač. --ANTI_PRO (разговор) 16:45, 20. март 2018. (CET)
 5. за Без дилеме одличан чланак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:41, 20. март 2018. (CET)
 6. за Обсусер 22:55, 20. март 2018. (CET)
 7. за --Dcirovic (разговор) 09:58, 21. март 2018. (CET)
 8. за --Dr Milorad Dimić (разговор) 10:00, 21. март 2018. (CET)
 9. за sve pohvale --Pinki (разговор) 14:00, 21. март 2018. (CET)
 10. за Ипак, како не бих био робот који се слаже са Миљаном/Николом/Филипом/Ранком, написаћу ипак своје мишљење, мада свакако знам да ми након овог гласа следи ад хоминием напад, али шта ћу. Тако је како је. Други су изабрали ту судбину. Слажем се са тим да чланак треба да добије статус сјајног. Са уживањем сам га читао. Испуњава критеријуме за сјајан. И шта више рећи. Укратко: Још један у низу од сјајних Иванових чланака. Zoranzoki21 (разговор) 18:45, 23. март 2018. (CET)
 11. за — Ранко   Нико лић   04:09, 24. март 2018. (CET)

Коментари

Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u raspravi i glasali. --ANTI_PRO (разговор) 22:16, 27. март 2018. (CEST)


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
11 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Ђуро Ђаковић

Након успешне расправе стављам чланак на гласање. --Pinki (разговор) 18:49, 13. април 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --Soundwaweserb (разговор) 19:01, 13. април 2018. (CEST)
 2. за--BuhaM (разговор) 19:08, 13. април 2018. (CEST)
 3. за --Dcirovic (разговор) 19:13, 13. април 2018. (CEST)
 4. за --MareBG (разговор) 19:27, 13. април 2018. (CEST)
 5. за Perfektno napisan članak, svaka čast Pinki, sve pohvale! --Rastko Milenkovic (разговор) 20:05, 13. април 2018. (CEST)
 6. за перфектан, као и аутор Face-grin.svg -Александар Живковић () 22:44, 13. април 2018. (CEST)
 7. за Слажем се са Ациним коментаром. Zoranzoki21 (разговор) 23:45, 13. април 2018. (CEST)
 8. за--Ванилица (разговор) 12:03, 14. април 2018. (CEST)
 9. за Sjajan članak. Čestitke autoru :) --ANTI_PRO (разговор) 14:52, 14. април 2018. (CEST)
 10. за --VuXman talk 15:02, 14. април 2018. (CEST)
 11. за Да се не понављам више, свака част (још једном) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:21, 15. април 2018. (CEST)
 12. за --MilosHaran Ум? 21:47, 15. април 2018. (CEST)
 13. за--Drazetad (разговор) 09:35, 16. април 2018. (CEST)

Коментари

Опет је увод нестандардан без датог објашњења за то. Након имена и података у загради стављена је запета, а на Википедији се ставља БИО ЈЕ. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:07, 14. април 2018. (CEST) с. р.

Морам да се сложим са Жељком. --VuXman talk 17:39, 19. април 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
13 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Метаболизам

Након расправе стављам чланак на гласање. --Dcirovic (разговор) 18:21, 20. април 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --Soundwaweserb (разговор) 18:24, 20. април 2018. (CEST)
 2. заАлександар () 18:48, 20. април 2018. (CEST)
 3. за --Ookuninusi (разговор) 18:53, 20. април 2018. (CEST)
 4. за Може да прође, честитке аутору --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:11, 20. април 2018. (CEST)
 5. за Keve ti Ćiroviću, postavi ovde na trg ključ baze podataka naučnih publikacija da se i mi malkice sprdamo ;) Šalim se. Sve čestitke za članak. --ANTI_PRO (разговор) 23:49, 20. април 2018. (CEST)
 6. за --MareBG (разговор) 12:17, 21. април 2018. (CEST)
 7. за Испуњава све критеријуме --Rastko Milenkovic (разговор) 14:15, 21. април 2018. (CEST)
 8. за Svaka čast!VuXman talk 16:33, 22. април 2018. (CEST)
 9. за --Pinki (разговор) 21:40, 22. април 2018. (CEST)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
9 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Фудбалска репрезентација Пољске

Након расправе стављам чланак на гласање. Предлагач Vux33.--Soundwaweserb (разговор) 15:14, 8. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --Soundwaweserb (разговор) 15:14, 8. мај 2018. (CEST)
 2. за --MareBG (разговор) 16:30, 8. мај 2018. (CEST)
 3. за I popraviti neke sitnice (za reference, pravopis i sl.)...   Обсусер 16:36, 8. мај 2018. (CEST)
 4. за — коментар на страни за разговор — Miljan Simonović (разговор) 17:41, 8. мај 2018. (CEST)
 5. заАлександар () 17:43, 8. мај 2018. (CEST)
 6. за -- Vux33 (разговор) 19:45, 8. мај 2018. (CEST)
 7. за -- Lackope (разговор) 10:04, 9. мај 2018. (CEST)
 8. за --Rastko Milenković (разговор) 12:21, 9. мај 2018. (CEST)
 9. за --Pinki (разговор) 13:29, 9. мај 2018. (CEST)
 10. за Океј је и Пољска --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:32, 9. мај 2018. (CEST)
 11. за ----Dr Milorad Dimić (разговор) 10:13, 10. мај 2018. (CEST)

Коментари

@Obsuser: Шта конкретно у вези референци? -- Vux33 (разговор) 19:45, 8. мај 2018. (CEST)

@Miljan Simonović: Bile su neke greške ispisane zelenim slovima, ali sad kako vidim nema.   Обсусер 19:48, 8. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
11 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Небојша Глоговац

Након расправе стављам чланак на гласање. --MareBG (разговор) 13:50, 17. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за Soundwaweserb (разговор) 14:02, 17. мај 2018. (CEST)
 2. за Pinki (разговор) 14:22, 17. мај 2018. (CEST)
 3. за Miljan Simonović (разговор) 17:35, 17. мај 2018. (CEST)
 4. за Ookuninusi (разговор) 23:41, 18. мај 2018. (CEST)
 5. за што се мене тиче довољно је одличан да би био одличан ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:18, 21. мај 2018. (CEST)
 6. за Немања 93 (разговор) 21:50, 21. мај 2018. (CEST)
 7. за Lackope (разговор) 12:53, 22. мај 2018. (CEST)
 8. потпуно за сјајан чланак за сјајног глумца. — Александар () 13:12, 22. мај 2018. (CEST)
 9. за Filipović Zoran (разговор) 23:48, 22. мај 2018. (CEST)
 10. за --Ванилица (разговор) 00:02, 23. мај 2018. (CEST)
 11. за — Ранко   Нико лић   02:49, 23. мај 2018. (CEST)
 12. за --Марко Станојевић (разговор) 08:55, 23. мај 2018. (CEST)
 13. за 22:10, 23. мај 2018. (CEST)Branko.turk (разговор)

Коментари

Сматрам да би део Смрт требало, као посебно поглавље, ставити изван Биографије. Filipović Zoran (разговор) 15:09, 21. мај 2018. (CEST)

@Filipović Zoran: Смрт је саставни део биографије и треба да остане у одељку Биографија. Глоговац није умро никаквом мистериозном смрти (нпр убиство) па да се томе посвећује већа пажња. Једноставно човек се разболео и умро. Сам одељак Смрт се његовом смрћу бавио само једном реченицом, а остале две се баве комеморацијом и сахраном. --Pinki (разговор) 15:13, 21. мај 2018. (CEST)
@Pinki: Биографија се односи на живот јер bios значи живот, а смрт није саставни део живота. Сматрам да би део чланка у Биографији који почиње са Преминуо је 9. фебруара 2018. године у Београду, након … све до дела Породица као засебно поглавље Смрт требало ставити испред поглавља Галерија, по узору на чланак Marilyn Monroe. Filipović Zoran (разговор) 15:43, 21. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
13 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Северни ћук

Након успешне расправе, стављам чланак на седмодневно гласање. --Miljan Simonović (разговор) 07:23, 18. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за — као предлагач — Miljan Simonović (разговор) 07:23, 18. мај 2018. (CEST)
 2. за --MareBG (разговор) 12:01, 18. мај 2018. (CEST)
 3. за --Soundwaweserb (разговор) 23:26, 18. мај 2018. (CEST)
 4. за --Ookuninusi (разговор) 23:40, 18. мај 2018. (CEST)
 5. за --Pinki (разговор) 15:14, 21. мај 2018. (CEST)
 6. за чим некад налетим на неку фигуру неке совице купујем и шаљем Миљану. Задужио си птичији род за сва времена хехе. Свака част Миљане на још једном од бројних одлично напиданих чланака ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:20, 21. мај 2018. (CEST)
 7. за --Немања 93 (разговор) 21:52, 21. мај 2018. (CEST)
 8. за -- Lackope (разговор) 12:54, 22. мај 2018. (CEST)
 9. потпуно за сјајно одрађен чланак. — Александар () 13:12, 22. мај 2018. (CEST)
 10. за — Ранко   Нико лић   02:49, 23. мај 2018. (CEST)
 11. за --Марко Станојевић (разговор) 08:55, 23. мај 2018. (CEST)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
11 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Снежна сова

Након успешне расправе, стављам чланак на седмодневно гласање. --Miljan Simonović (разговор) 01:15, 24. мај 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за — као предлагач — Miljan Simonović (разговор) 01:15, 24. мај 2018. (CEST)
 2. заKarakondzula (разговор) 21:29, 27. мај 2018. (CEST)
 3. заОкунинуши (разговор) 21:35, 27. мај 2018. (CEST)
 4. за — za sove! — Александар () 06:10, 28. мај 2018. (CEST)
 5. за --Pinki (разговор) 08:41, 28. мај 2018. (CEST)
 6. за --Марко Станојевић (разговор) 09:02, 28. мај 2018. (CEST)
 7. за још један одличан од птичијег рода ΝικόλαςΜπ. (разговор) 09:48, 28. мај 2018. (CEST)
 8. заНемања 93 (разговор) 10:02, 28. мај 2018. (CEST)
 9. за перфектно --MareBG (разговор) 11:35, 28. мај 2018. (CEST)
 10. за --Soundwaweserb (разговор) 12:42, 28. мај 2018. (CEST)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
10 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Фудбалска репрезентација Њемачке

Гласање је завршено. (освежи) -- Vux33 (разговор) 21:13, 9. јун 2018. (CEST)

Гласови

 1. за -- Vux33 (разговор) 21:13, 9. јун 2018. (CEST)
 2. за --Soundwaweserb (разговор) 02:07, 10. јун 2018. (CEST)
 3. за --Novak Watchmen (разговор) 19:45, 10. јун 2018. (CEST)
 4. Наравно за. --Zoranzoki21 (разговор) 22:53, 11. јун 2018. (CEST)
 5. за -- Karakondzula (разговор) 23:12, 11. јун 2018. (CEST)
 6. за можеее --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:16, 12. јун 2018. (CEST)
 7. за --ANTI_PRO (разговор) 18:06, 15. јун 2018. (CEST)
 8. за--Марко Станојевић (разговор) 21:13, 15. јун 2018. (CEST)
 9. за--VuXman talk 15:26, 16. јун 2018. (CEST)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
9 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Жикица Јовановић Шпанац

Након успешне расправе стављам на гласање чланак о народном хероју Жикици Јовановићу Шпанцу. --Pinki (разговор) 22:27, 21. јул 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за --MareBG (разговор) 22:29, 21. јул 2018. (CEST)
 2. за -- Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 22:43, 21. јул 2018. (CEST)
 3. за као и за сваки Пинкијев чланак. Zoranzoki21 (разговор) 22:54, 21. јул 2018. (CEST)
 4. за Пинкијеве чланке о патризанима комотно можемо означити као сјајне и без гласања. Свака част још једном --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:59, 21. јул 2018. (CEST)
 5. заАлександар () 23:02, 21. јул 2018. (CEST)
 6. за — Ја сам за најбољи чланак, али и за оволики труд да се хероји Другог рата не забораве! Поново написан по мом укусу, што ће рећи добро илустрован. --BuhaM (разговор) 00:30, 22. јул 2018. (CEST)
 7. за --Drazetad (разговор) 00:42, 22. јул 2018. (CEST)
 8. за --Милан Животић (разговор) 01:09, 22. јул 2018. (CEST)
 9. за--Тајга (разговор) 02:41, 22. јул 2018. (CEST)
 10. за--Ванилица (разговор) 13:39, 22. јул 2018. (CEST)
 11. за --MilosHaran Ум? 17:21, 22. јул 2018. (CEST)
 12. заОкунинуши (разговор) 17:23, 22. јул 2018. (CEST)
 13. за Свака част Пинки. --ANTI_PRO (разговор) 20:59, 22. јул 2018. (CEST)
 14. за Сјајно. Уживао сам читајући га.--Марко Станојевић (разговор) 01:19, 23. јул 2018. (CEST)
 15. за --Novak Watchmen (разговор) 11:34, 23. јул 2018. (CEST)
 16. за Lotom (разговор) 12:39, 23. јул 2018. (CEST)
 17. против Шаренило безвриједних и некритички одабраних и тумачених описа ратних и предратних догађаја. Оружане акције и слободне територије су биле плаћене огромним бројем људских жртава. Бизарна фотографија пиштоља и метака.--BBabaru (разговор) 10:15, 25. јул 2018. (CEST)
 18. за — једнако добар као и претходни; овај ми је чак некако емотивнији од прошлих чланака; у сваком случају, све похвале — Miljan Simonović (разговор) 16:04, 27. јул 2018. (CEST)

Коментари

 Коментар: @НиколаБ: Хвала на похвалама, нису баш сви партизани :) ево сад припремам један о Филипу Филиповићу, лидеру КПЈ и никад постављеном градоначленику Београда. Иначе не би била лоша идеја да чланци, аутора који су раније писали изабране чланке (неки одређени број нпр 5 или више) буду изузети од расправе, чиме би се процедура знатно смањила. --Pinki (разговор) 23:08, 21. јул 2018. (CEST)

Ех, није партиазн али јесте члан КПЈ, мени то исто. Зезам се наравно. Ја сам за потпуно укидање гласања у ситуацијама када чланак прође расправу без икаквих значајанијих примедби на њој. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:14, 21. јул 2018. (CEST)

Ако се шта питамо и други, ја сам за укидање гласања као појаве, самопредлагања за гласање такође, као и против самонабијања звездица. --Тајга (разговор) 02:41, 22. јул 2018. (CEST)

@Тајга: све је то лепо, само ће то тешко ићи код нас. Мада, можемо и треба да почнемо од нечега, а то нешто би могла да буду ова углавном непроблематична гласања за добре и сјајне чланке, па можда некад дођемо до тога да се овде не боримо ко ће више људи скупити него ко ће бољи аргумент изнети... @НиколаБ: Ја сам за то да добри и сјајни чланци то постају након успешне седмодневне расправе, где ће бити изношене евентуалне замерке на садржај. Кад све замерке буду отклоњене, чланак добија статус, без икаквог гласања, већ само на основу аргумената. Једини проблем је тај што су странице за разговор чланака на којима се одвија расправа недовољно видљиве, па би можда ову страницу требало претворити у страницу за расправе, пошто би већ гласање отишло у заборав. --Miljan Simonović (разговор) 14:10, 22. јул 2018. (CEST)
На жалост бојим се да смо ми као заједница светлосним годинама далеко од таквог решења. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:17, 22. јул 2018. (CEST)
Ех нема непроблематичних гласања. Људи не читају чланке за које гласају и то свакако не би могао бити циљ писања чланака на Википедији. А да би нешто било што боље написано, јер нико није савршен, неопходно је да у писању, прегледавању и исправљању недостатака учествује што већи број уредника и то оних који се у тему разумеју или имају искуства. И то се, не знам како други пројекти јер ме много не интересују, али искрено говорећи овде се не дешава. Ако ћемо баш око контраверзи, ја би их могла изнети више комада. Један од њих је да став како је 7. јули, због кога је личност о којој говори овај чланак значајна, као датум почетка антифашистичке борбе у Србији избачен из датума државних прослава, заваничне историје и уџбеника, само зато јер су тако желеле тада нове власти и неки појединци антикомунисти сматрајући тај датум као почетак борби комуниста за власт, није сасвим неутралан став, прескочено је пар детаља, мада се они срећом јасно виде у неким другим деловима текста.--Тајга (разговор) 17:12, 22. јул 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
17 0 1 94,4%

Чланак је изабран за сјајан.

Јастребача

Након расправе стављам чланак на гласање. --Miljan Simonović (разговор) 18:13, 4. август 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за — као предлагач — Miljan Simonović (разговор) 18:13, 4. август 2018. (CEST)
 2. за ОК.--Soundwaweserb (разговор) 18:21, 4. август 2018. (CEST)
 3. за Сјајан чланак. Подршка од мене. --Милан Животић (разговор) 18:39, 4. август 2018. (CEST)
 4. за подршка још једном сјајном чланку о совама --Pinki (разговор) 19:07, 4. август 2018. (CEST)
 5. за Кратко и јасно, браво Миљане --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:36, 8. август 2018. (CEST)
 6. за Подршка --MareBG (разговор) 23:17, 8. август 2018. (CEST)
 7. за --MilosHaran Ум? 19:31, 9. август 2018. (CEST)
 8. за Lotom (разговор) 10:14, 10. август 2018. (CEST)
 9. заОкунинуши (разговор) 11:54, 10. август 2018. (CEST)
 10. за — <коментар>. — Александар () 05:02, 11. август 2018. (CEST)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
10 0 0 100%

Чланак је изабран за сјајан.

Душан Јерковић

Након успешне расправе стављам чланак о народном хероју Душану Јерковићу Учи на гласање. --Pinki (разговор) 18:24, 9. август 2018. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за Сјајан чланак --MareBG (разговор) 18:33, 9. август 2018. (CEST)
 2. за --MilosHaran Ум? 19:31, 9. август 2018. (CEST)
 3. за --Soundwaweserb (разговор) 20:21, 9. август 2018. (CEST)
 4. за --Drazetad (разговор) 00:04, 10. август 2018. (CEST)
 5. за Lotom (разговор) 10:14, 10. август 2018. (CEST)
 6. заОкунинуши (разговор) 11:54, 10. август 2018. (CEST)
 7. за Пинкијев чланак, доста је то рећи. NemanjaMi (разговор) 14:25, 10. август 2018. (CEST)
 8. за Пинкијеве чланке можемо комотно поштедети све ове бирократије --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:39, 10. август 2018. (CEST)
 9. за--Ванилица (разговор) 22:01, 10. август 2018. (CEST)
 10. за — <коментар>. — Александар () 05:02, 11. август 2018. (CEST)
 11. за Опширан текст поткрепљен рефернцама мада искрено сматрам да имаш далеко сјајније чланке од овога али може да прође. Face-wink.svgМилан Животић (📩) 05:18, 11. август 2018. (CEST)
 12. за --Novak Watchmen (разговор) 15:44, 12. август 2018. (CEST)
 13. против безвредно, бескрајно писање о маргиналним ликовима се понавља; чланак је без икакве историјске тежине; неупотребљиве су референце из једне исте, једноумне "партијске кухиње"; празан стил - ма чиста пропаганда; жао ми је али ово је 21. век, и тематика је давно, на сву срећу, превазиђена.Srbbolusic (разговор) 18:31, 12. август 2018. (CEST)
 14. против @Srbbolusic:Ditto!--BBabaru (разговор) 12:24, 13. август 2018. (CEST)

Коментари

Еееееее, што би рекли Енглези, епик фејл --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:03, 10. август 2018. (CEST)
 • Драго ми је да корисници (@BBabaru:) са мање од 600 измена дају себи за право да оцењују нечији рад, али да гласа се по директиви. --Pinki (разговор) 12:51, 13. август 2018. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
12 0 2 85,7%

Чланак је изабран за сјајан.


Уклањање са списка

Списак кандидата на расправи
Кандидат Страна за расправу Датум и време краја расправе Предлагач(и) Статус


Суботица

Након успјешно спроведене расправе, покрећем гласање за скидање статуса чланка.

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за Ako se sredi kao što je napisao Saund u komentarima, promeniću glas. --ANTI_PRO (разговор) 08:22, 15. новембар 2017. (CET)
 2. за Ако се додају референце могао би евентуално да буде добар --Pinki (разговор) 09:23, 15. новембар 2017. (CET)
 3. за Овај чланак има све референце и зато му треба укинути статус, осим ако неко мисли другачије...   Обсусер 03:32, 17. новембар 2017. (CET)
 4. за — Ранко   Нико лић   16:53, 18. новембар 2017. (CET)
 5. за Слажем се са наведеним коментарима. --Zoranzoki21 (разговор) 18:04, 18. новембар 2017. (CET)
 6. за--Soundwaweserb (разговор) 00:29, 20. новембар 2017. (CET)
 7. за— Grb Petrovića Vladike Njegoša.pngМарко   Марја новић   18:59, 20. новембар 2017. (CET)
 8. за--Његомир158 (разговор) 17:40, 21. новембар 2017. (CET)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
7 0 0 100%

Чланак више није сјајан.

 Обсусер 16:51, 22. новембар 2017. (CET)

Коментари

За ово је речено да ће бити сређено.--Soundwaweserb (разговор) 08:01, 15. новембар 2017. (CET)

Теодора (супруга Јустинијана I)

Након успјешно спроведене расправе, покрећем гласање за скидање статуса чланка.

Гласање је завршено. (освежи) — Ранко   Нико лић   17:57, 23. јануар 2018. (CET)

Гласови

 1. за — Ранко   Нико лић   17:57, 23. јануар 2018. (CET)
 2. против С обзиром на тематику ово јесте сјајан чланак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:04, 23. јануар 2018. (CET)
 3. за Није ништа урађено да се побољша овај чланак, плус увод прекратак. Променићу глас ако неко уради било шта ново.--Soundwaweserb (разговор) 20:08, 23. јануар 2018. (CET)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
2 0 1 66,7%

Чланак остаје сјајан.

Архива

Списак 10 најновијих сјајних чланака:

Види још