Википедија:Тематске недеље/Културно наслеђе

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Споменик незнаном јунаку на Авали
Партенон у Атини

На Википедији на српском језику се одржавају две тематске недеље о културном наслеђу од 4. до 17. јула 2016. Тематске недеље одржавају се на више Википедија широм света. Страна пројекта се може видети на мети. Википедијанци ће у оквиру ове две недеље моћи да пишу о споменицима културе, уметничким радовима, о књигама као и о ауторима истих. Учесници могу писати о културном наслеђу у Србији, али и о културним знаменитостима у разним другим земљама.

Сви чланци се могу унети у делу Допринос.

Локални пројекти[уреди | уреди извор]

Учесници[уреди | уреди извор]

Сви заинтересовани могу учествовати. Ако имате предлоге за нове теме, можете их унети на листи на Мети.

Додајте своје корисничко име уколико желите да учествујете у тематским недељама о културном наслеђу. Можете навести теме које планирате да напишете.

Захвалност[уреди | уреди извор]

Током ове две недеље можете писати о целом свету. Уколико пишете о културном наслеђу одређене земље можете добити захвалницу од представника те земље. По завршетку тематских недеља, извлаче се добитници захвалница. За мање чланке се добија 1, за средње 2, а за добре чланке 3 тикета за извлачење. На овај начин, сви имају подједнаке шансе да победе.

Земља Представник који додељује захвалницу
Аргентина Ана Торес Адел, председница Викимедије Аргентине
Јерменија Сузана Макрчијан, председница Викимедије Јерменије
Белгија Руди Верворт, министар председник региона Брисел
Свен Гац, министар културе у Фландерсу
Хрватска SpeedyGonsales, председник Викимедије Хрватске
Италија Лоренцо Лоса, председник Викимедије Италије
Холандија Франс Гријезенхоут, председник Викимедије Холандије
Норвешка Хогнe Нетленф, председник Викимедије Норвешке
Србија Филип Маљковић, председник Викимедије Србије

Допринос[уреди | уреди извор]

Како бисмо боље пратили допринос свих учесника у оквиру ових тематских недеља, молимо Вас да написане чланке унесете у следећу табелу:

Корисник Написани чланци Допуњени чланци
Милан Животић ВегаејанШокландКиндердијкОдбрамбена линија АмстердамаКућа Ритвелд ШредерФабрика Ван НелеМанастир ХагпатСкрипторијумМанастир СанахинКатедрала и цркве Ечмијадзина и археолошки локалитет ЗвартноцЦрква Свете ХрипсимеЦрква Свете ГајанеЦрква ШогакатКатедрала у ЗвартноцуМанастир ГегардВелики трг у БриселуСпијенКатедрала Нотр Дам у ТурнеуМузеј Плантен-МоретусДворац СтоклеСредишњи валонски каналВоја ЧолановићГлавни рудници ВалонијеГрађевине Виктора Хорте у БриселуКреспи д'АдаПаладијеве вилеКастел дел МонтеТрулоЦртежи долине ВалкамоникаКраљевски дворац у КазертиВанвителијев аквадуктСан ЛеуцоВила Романа дел КазалеВал д'ОрчаФабрика ФагусБру на Бојн Азат
Ранко Николић Звоници Белгије и Француске, Бегинаж
Miljan Simonović S.K.A.Рафаел СабатиниКрвави капетанОстрво дана пређашњегБаудолиноТајанствени пламен краљице ЛоанеНулти бројВера или невера?Кант и кљунарБескрајни списковиШест шетњи по наративној шумиПотрага за савршеним језиком у европској културиЦрква Сан Аполинаре НуовоНеонијанска крстионицаАрхиепископска капела у РавениСицилијанско позориште лутакаВила д'ЕстеРезиденције династије СавојаДворац Валентино Торквато Тасо