Википедија:Уживо/Прослава 16 година Викимедије Србије

 


16. рођендан Викимедије Србије[уреди | уреди извор]

Датум и време: петак, 3. децембар од 17 часова[уреди | уреди извор]

Место: Просторије Викимедије Србије, Кнеза Милоша 80/14[уреди | уреди извор]

О рођендану[уреди | уреди извор]

Викимедија Србије обележава 16 година рада и многобројних волонтерских пројеката који су обогатили слободан садржај на интернету, али и повезали људе са истим идејама и мисијом ширења слободног знања. Прослава ће се одржати 3. децембра, од 17 часова, у просторијама Викимедије Србије, што је прво окупљање после скоро две године.

Викимедија Србије настала је 2005. године, као пети огранак на свету и са тада пионирским идејама које нису биле присутне у Викимедијином покрету. Једна од таквих било је укључивање Википедије у образовни систем и давање могућности средњошколцима и студентима да њихов рад буде јаван и користан другим вршњацима. Почевши од те идеје, Викимедија Србије покренула је пројекат Википедија у школама, а касније интегрисала и друге Викимедијине пројекте, не само у академском окружењу, већ и у оквиру институција културе кроз ГЛАМ програм. Данас, након 16 године, иза организације стоје волонтери, чврста партнерства, одржива сарадње, бројне конференције и регионални пројекти.

Са великим задовољством позивамо све чланове и чланице организације, уреднике и уреднице Википедије, као и сараднике и партнере, да нам се придруже на првом уживо догађају, након скоро две године. Ову прилику искористићемо да прогласимо добитника/цу награде Бранислав Јовановић.

Иако је догађај уживо, у циљу поштовања превентивних мера, бриге о заједници и спречавања ширења пандемије, сви гости биће у обавези да понесу са собом неке од следећих докумената: ковид пропусницу, дигитални сертификат, ПЦР или антигенски тест (не старији од 48 сати), или потврду о постојању антитела (не старију од месец дана). Из истих разлога је број места ограничен, па вас молимо да се за исти пријавите путем кратког формулара. За оне који нису из Београда, а имају жељу да присуствују окупљању, обезбеђена су одређена средства за рефундирање путних трошкова. Сви заинтересовани могу да се пријаве за рефундацију путем наведеног формулара.


О Викимедији Србије

Викимедија Србије је волонтерска организација чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз своје пројекте промовише рад на Википедији и другим Вики пројектима.

Организација Адреса Контакт Званична страница
Викимедија Србије Кнеза Милоша 80/14, Београд Ивана Маџаревић
ivana.madzarevic@vikimedija.org
060/74-54-773
wikimedia.rs

Место и време[уреди | уреди извор]

  • Викимедија Србије, Кнеза Милоша 80/14, Београд
  • Петак, 3. децембар 2021. године од 17 часовa

Присутни[уреди | уреди извор]

Уколико желите да присуствујете окупљању, попуните формулара и упишите у наставку корисничко име.

Галерија[уреди | уреди извор]