Википедија:Уживо/недеља, 17. април 2011.

С Википедије, слободне енциклопедије

Отприлике 45 минута пошто је састанак званично почео, на вратима трибинске сале Дома омладине појавио се Горан, који ме је затекао за лаптопом, како програмирам. Шта сам друго могао да радим како бих убио време док се неко не појави? :) Петнаестак минута после Горана, дошао је и Никола, а нешто касније и Актрон, гост са чешке Википедије, а после је свратио и Драган.

На овом састанку било је речи о мојим пројектима за факултет, Горановом неучешћу у данашњем (полу)маратону, о тренутним актуелностима на Википедији, укључујући и актуелно гласање, o фотографијама Београда из ваздуха... Актрон, наш данашњи гост, нам се укратко представио и ево шта је битно: из Чешке је, студира српски и у овом семестру је на размени студената у Србији; воли путовања и фотографију, па често шаље слике на Оставу; српски му је веома добар. Причао нам је о Википедији на чешком језику, њиховим проблемима, као и о активностима Викимедије Чешке, док смо му ми мало објаснили ствари у Србији, и у вези са нашом Википедијом, са посебним акцентом на расправе око правописних питања.

Говорило се и о занимљивој алатци са Тулсервера за приказ коришћења свих слика са оставе неког корисника, Драган је донео вести о планираном одржавању дебате о употреби слободних лиценци у државним организацијама, али није то било једино што је донео. Са собом је донео и Самсунг галакси таб, таблет рачунар, којег сам детаљно истестирао. Причали смо о високотехнолошком криминалу (и недавним упадима на сајтове), о лидеру повеће политичке партије који ових дана протестује у једној државној институцији, о фамозном диктатору који је ових недеља у центру међународне пажње због одбијања да сиђе са власти...

Причали смо и о потенцијалним пројектима ВМРС, а поготово о планираном road-trip photo-session tour-у кроз Србију. Наиме, овај пут је одлучено да би пилот ипак, можда, требало да буде у Шумадији и да следеће што је потребно урадити јесте одредити тачну маршруту[1]. Око седам сати смо решили да је време да закључимо данашњи састанак, па се културно разиђосмо. Овде би требало да осване и моја фотографија сликана Драгановим телефон-рачунаром, али њено постављање зависи од Драганове експедитивности... --филип @ 23:56, 18. април 2011. (CEST)Одговори[одговори]

Допуне обожавалаца[уреди | уреди извор]

  1. ^ Колико видим, овде ја треба стручно да помогнем, а Никола стручно да испрограмира то што ја, је л' тако, стручно смислим :)

--Ана пиши ми 23:57, 19. април 2011. (CEST)Одговори[одговори]