Википедија:Уживо/недеља, 20. новембар 2011.

Данашњем састанку присуствовали смо ја, Горан, Лошми, Драган, Ана и Никола, по редоследу долажења. Како овог пута нисам понео лаптоп (Драган и Ана су, пак, понели, тако да нисмо били тотално одсечени од света), док сам чекао Горана, играо сам неку игру на телефону. Али чим се он појавио, почели су и други полако да долазе, па су се тако и разговори развијали. Такође сам белешке за овај састанак писао на телефону, тако да се унапред извињавам што ће извештај бити кратак. Пред крај састанка (тачније, пред Горанов превремени одлазак), одлучили смо да се групно фотографишемо, тако да би требало да осване пар фотки, које би пропратиле овај извештај.

У сваком случају, на почетку смо причали о новостима у животима присутних, а онда смо прешли на текућа дешавања на Википедији и у Викимедији. Почињем да закључујем да постоји шаблон код ових састанака – увек прво започнемо тим "шта се занимљиво десило у нашим животима од прошлог састанка" делу, а онда пређемо на нешто корисније разговоре. Елем, причало се о грантовима и пројектима Викимедије Србије. Коначно су пристигла нека средства за неке од пројеката, тако да ће се ускоро кренути са реализацијом истих. Такође смо спомињали и заврзламе око рачуна (у које је Горан био уплетен), а онда смо дискутовали о конкретним предстојећим пројектима: пројекат изградње капацитета тематским журка-предавањима, ГЛАМ конференција у фебруару и књижица са упутствима за уређивање Википедије. Изнесен је и предлог увођења надзорног одбора у ВМРС, с обзиром да сада располажемо неким нетривијалним средствима, а предлог је наишао на генерално одобрење присутних.

Драган и ја смо дали кратак извештај везан за недавну презентацију Википедије у оквиру B-Link фестивала у Дому омладине, а споменули смо и недавну акцију на којој је учествовало чак пет Википедијанаца – Драган, Милош, Ђорђе, Никола и ја смо били демонстратори на Факултету организационих наука у Београду, где су студенти (распоређени у 6 група) вежбали рад на Википедији, а све у циљу обучавања зарад што боље реализације својих семинарских радова, које ће и овог семестра објавити на Википедији.

Било је прича и око досадних процедура у које смо умршени (укључујући и неке процедуре РНИДС-а и одређених агенција из државне администрације). Осталих тема не могу да се сетим. Ако ме нико не допуни, претпоставићемо да је то то што се тиче битнијих тема. Нешто иза пола седам, закључили смо да нам је термин за састанчење истекао, па смо се скупили и напустили трибинску салу. Ана, Никола и ја смо отишли на једну страну и наставили са разговорима... --филип @ 23:09, 22. новембар 2011. (CET)Одговори[одговори]