Википедија:Уживо/недеља, 22. април 2012.

С Википедије, слободне енциклопедије

Данашњи састанак је почео нешто касније него иначе (у пола 6), па је и краће трајао. Међутим, био је, поред неколико дигресија, доста користан и продуктиван састанак. Нешто после мене је стигла Душка, након које су дошли и Марко и Тамара, а касније је пристигао и Драган.

Данас смо причали најпре о томе како нам је на пословима (тј. радним местима), а онда смо коментарисали минуле и будуће Free Knowledge for Free People журке. Дом омладине ће бити највероватније место следеће журке, а у јуну би требало да се представимо и у КЦ Граду. Такође смо дискутовали о томе ко где иде за и око првог маја (неки ће путовати у иноземство, а неки ћемо остати у Србији). Причали смо и о статусу организације пројекта Вики воли споменике и о могућој сарадњи са Центром за дигитализацију (па самим тим и Математичким институтом САНУ) у том контексту.

Као интермецо у озбиљним дискусијама, причали смо о филмовима из Србије, новије продукције и подсетили се како је раније било квалитетнијих филмова. Драган и ја смо покушали да објаснимо осталима одређене појединости у историји Википедије, а онда смо објаснили и све претходне планове у вези са пројектом путовања по Србији и фотографисања битних локалитета (Драган је то назвао Вики екскурзија) и направили закључак због чега је тај пројекат стао. Такође смо поделили мишљења у вези са текућим и (потенцијалним) будућим пројектима и договорили се да се почетком маја састанемо како бисмо поставили темељ платформи за пројекте. Такође је споменута и сарадња са ЕТФ-ом и кампања семинарских радова на том факултету, која треба ускоро да почне.

Тако смо око пола 8 решили да је време да завршимо састанак, па смо групно напустили трибинску салу и упутили се различитим путевима. --Ф± 22:21, 22. април 2012. (CEST)[одговори]