Википедија:Уживо/недеља, 23. октобар 2011.

С Википедије, слободне енциклопедије

Данашњи састанак не беше претерано посећен, упркос благовременим најавама на мејлинг листама и појединачним персоналним обзнанама да ће одређене индивидуе доћи. Али и поред тога, одржасмо још један састанак, валидан по свој прилици. Ја дођох који минут пре времена, а врло брзо се појавио и Горан. После око сат времена, дошао је и Драган, али је зато после неких пола сата Горан морао да иде због других обавеза. Међутим, брло брзо се појавио Никола. Али, не лези враже, онда је Драган морао да оде, тако да смо неко време остали Никола и ја сами, након чега смо одлучили да данашњи састанак приведемо крају, нешто раније него што смо себи могли да допустимо.

Као што то обично бива на оваквим састанцима, на којима се окупљају људи који се знају дуги низ година, било је речи о томе шта се дешава у нашим приватним животима, поготово по питању запослења. Разговарали смо о политичким новинама у Србији и свету, о предстојећем доласку Тинга у Београд, о томе о чему ћемо причати са њим и какав ће нам све бити програм, затим о попису из 1921. године на нашим просторима, а онда и о сарадњи са разним ГЛАМ институцијама у Србији, са посебним акцентом на одређене библиотеке и архиве. Дискутовали смо и о скорашњим трвењима између Задужбине и огранака, о могућим пројектима ВМРС (та несрећна "вики-експедиција", односно путовање по Србији уз фотографисање за Оставу), о Николином предлогу акције сређивања Викизворника, о старосрпском, славјаносерпском и осталим изумрлим језицима са наших простора итд.

Закључак са овог састанка? Нема га. Осим, можда, поуке да је свакако боље имати више људи на састанцима. Али о том проблему неки други пут... --филип @ 23:51, 6. новембар 2011. (CET)[одговори]