Википедија:Уживо/недеља, 8. фебруар 2015.

С Википедије, слободне енциклопедије
 

САСТАНАК ВИКИПЕДИЈАНАЦА[уреди | уреди извор]

Датум и време: недеља, 8. фебруар 2015. од 16 часова[уреди | уреди извор]

Место: Канцеларија Викимедије Србије, Булевар краља Александра 20, пети спрат[уреди | уреди извор]

О састанку[уреди | уреди извор]

У недељу, 8. фебруара са почетком у 16 часова, биће одржан још један састанак Википедијанаца у просторијама Викимедије Србије. Овај састанак има за циљ окупљање свих добровољаца који уређују највећу онлајн енциклопедију, дружење и боље упознавање али и размену идеја везаних за Википедију и њен даљи развој. Такође ову прилику присутни могу искористити за упознавање рада Викимедије Србије и њених пројеката. Заинтересовани ће моћи да се укључе у активности које су тренутно актуелне. Добродошли су и они који до сада нису уређивали Википедију а желе да постану чланови заједнице.

О Викимедији Србије

Викимедија Србије је волонтерска организација која чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз своје пројекте промовише рад на Википедији и другим Вики пројектима.

Организација Адреса Контакт Званична страница
Викимедија Србије Булевар краља Александра 20, Београд Ивана Маџаревић
ivana.madzarevic@vikimedija.org
060/74-54-773
rs.wikimedia.org


Место и време[уреди | уреди извор]

  • Канцеларија Викимедије Србије, Булевар краља Александра 20, пети спрат
  • 8. фебруар 2015. године од 16 часовa

Присутни[уреди | уреди извор]

Додај своје име уколико желиш да учествујеш, користећи четири тилде (~).

Уместо извештаја[уреди | уреди извор]

Састанку је на крају присуствовало 15-ак људи, што Википедијанаца, што Викимедијанаца. Ивана је приредила кетеринг, тако да је први пут на састанку овакве врсте било могуће презалогајити нешто конкретно. Наравно, и пића су била ту, да употпуне ужитак. Од нових Википедијанаца, упознали смо Градимира, који је деловао поприлично заинтересовано за овакав вид дружења. Како је било "пуно" људи и како је канцеларија Викимедије Србије, у којој се одржао састанак, довољно разуђена (има три просторије, од којих су две увелико коришћене), разговори у већем делу састанка нису били обједињени, већ груписани по групама људи. Пред крај, када се број посетилаца смањио, било је могуће одржати групну дискусију, углавном о горућим темама из света Викимедије. Спомињао се и Викикоптер, масовни уноси, Викидата итд. Састанак је трајао до око пола 8, када се нас неколико преосталих покупило и разишло, свако својом страном. --Ф± 15:55, 8. март 2015. (CET)Одговори[одговори]

Галерија[уреди | уреди извор]

Facebook logo (square).png
Званична страница догађаја на ФејсбукуФото галерија