Википедија:Уживо/петак, 13. јул 2007.

Пошто је Бране одавно резервисао карте за овогодишњи Егзит, указала се прилика за "међуградски" сусрет. Ја сам тог дана имао испит, а придружио нам се Рејнмен. Планирано је да ово буде мало већи састанак, али како смо се договарали у 5 до 12, књига је спала на три слова.

Срели смо се у подне на платоу испред Спенса и сели у један НН кафић. Прва тема је била Егзит и Бранетови доживљаји са отварања. ДГзС нам је показао токене, валуту Стејт оф Егзит, која је уведена како би се смањиле гужве приликом куповине пића. Затим смо прешли на приче о ауторским правима, Микију Маусу, претрази на ASCII-ју, Пајтону/Питону, најновијим догађајима на 'педији...

Негде око један, пошли смо према Булевару ослобођења, пошто се Рејнмену пријело пице, па сам се ја сетио да морам да одем до факултета да узмем књигу из социологије. Како је већ било скоро два сата, а ја сам у граду био од 7, дошло је време да се полако крене кући. Пошто је Рејнмен оставио бицикл код Спенса, пошли смо тамо и успу причали о Милошевим ванвикипедијанским активностима, шансама да нам се Џорџ врати, чланцима за сређивање и прерађивање, неажурности портала (поменула се прилично талибанска метода брисања портала након месец дана неактивности). Рејнмена смо оставили код Футошке пијаце, а Бране и ја смо наставили ка Железничкој станици. Око 14:35 свак' је кренуо на своју страну.


Ух, замало и ја да се задесим ту. Нисам знао на време кад и где се дешава сусрет. Што се токена са Ексита тиче, кажу да ће измишљалац истих сигурно горети у паклу.

Поред овога, Википедија је била присутна посредно и на стејџу званом Агора, где су се појављивале разне невладине итд организације. Ту се уз причу о слободном софтверу говорило и о Википедији. Нисам имао појма, али се испоставило да је Милан представљао Википедију током једне приче о слободном софтверу. Ја и Бране смо из публике гласно поздрављали сваку идеју у вези слободног софтвера, а поготово слободног знања (отежавајућа околност је била надвикивање са околним озвучењима). -- JustUser  JustTalk 00:03, 24. јул 2007. (CEST)Одговори[одговори]