Википедија:Уживо/четвртак, 29. децембар 2005.

С Википедије, слободне енциклопедије

Драган и ја смо се нашли код Коња око 17:50 и полако кренули до Математичког Факултета универзитета у Београду. На путу ми је Драган причао о драгоценим књигама о математици које је тог дана набавио, а кад смо ушли у факултет и дошли до просторије где је требало да се одржи предавање, увидели смо да нема Ђорђа - данашњег предавача! Када га је Драган звао на мобилни, он је био недоступан, а кад сам га ја звао, он се није јављао. Све у свему, око 18:10 је Ђорђе дошао и полако смо ушли и предавање је кроз десетак минута почело. Присуствовали су многи професори, асистенти и студенти, међу којима и Иван Чукић и Срђан Весић. На половини предавања су упали Милош и Лела коју смо упознали још у мају, а по завршетку предавања нам се придружио и Горан. Тада смо се фотографисали и кренули полако ка неком кафићу чисто мало да попричамо.

Драган, Горан, Срђан, Ђорђе, Лела, Филип и Милош

Дакле, Милош, Лела, Драган, Ђорђе, Горан, Срђан и ја смо прошли поред Студентског трга, затим поред Филозофског факултета, па Кнез Михајловом и на крају смо ушли у једну улицу која сече Кнез Михајлову и ушли смо у "Музеј града Београда", један кафић, спојили смо столове и тек тада је почело право дружење.

На почетку смо причали по групама, али је мало касније Лела добила реч. Наиме, том приликом смо открили који је разлог овог мини окупљања након предавања - Лела је дошла из Хрватске да нам помогне да се боље организујемо, (била је присутна у звању експерта за fundraising) обзиром да смо оформили НВО. Она је предложила да, ако заиста желимо да се озбиљно позабавимо овом организацијом, морамо да смислимо наше пројекте којима желимо да се бавимо. Ту је било прича о томе ко би нам дао паре за пројекте, а ко не (поредили смо владин и невладин сектор) и на какве све начине можемо да дођемо до пословног простора и уједно остварења својих циљева. Наравно, поставило се питање шта ће нама паре и шта бисмо са њима? У овом моменту се сви слажемо око тога да нам треба НАШ простор у коме можемо радити 24 часа (х 365) па још када би били опремљени са петнаестак рачунара, па комуникациони линк, нашој срећи нигде краја не би било. На питање шта би били следеће жеље и намере, почела је дивергенција, па их овога пута нећемо наводити. У сваком случају је битно да желимо могућност финансирања предавања, гостовања и путовања. По могућству још нешто парица за штанцовање наших пројеката (це де са викимедија софвером, де ве де википедија итд.). Након тога смо причали о темама које се мало више дотичу Википедије као енциклопедије (конкретно Македонци/Бугари, докле су стигли Немци на источном фронту, како се звао Берлин док су тамо живели (Лужички) Срби), али је прича убрзо кренула таквим током да смо завршили у политичко-историјским водама. Тад се негде и приближило време да ја одем, а остали су остали да причају и даље.

Остали су седели још неко време у пријатној атмосфери, тихој музици и значајној концентрацији дуванског дима. Следећи званични састанак је 8. јануара, али ће сигурно бити и неких незваничних у међувремену.

--Филип ۞ 01:09, 30 децембар 2005 (CET) &  JustUser  JustTalk 11:13, 30 децембар 2005 (CET)