Википедија:Уживо/3. децембар 2016, субота

С Википедије, слободне енциклопедије
 
Wikimedia-Serbia.png


11. рођендан Викимедије Србије[уреди | уреди извор]

Датум и време: субота, 3. децембар од 18 часова[уреди | уреди извор]

Место: Канцеларија Викимедије Србије, Дечанска 4/3[уреди | уреди извор]

О рођендану[уреди | уреди извор]

Викимедија Србије у суботу, 3. децембра прославиће 11 година од оснивања организације. Прослава ће се одржати у нашој канцеларији која се налази у Дечанској 4/3 од 18 часова. У 2015. години удружење је обележило јубилеј - 10 година развоја и промоције слободног знања, а сада прослављамо још једну годину успешног рада.

Огранак Задужбине Викимедија у Србији је непрофитна огранизација која се бави промоцијом слободног знања. Настала је 3. децембра 2005. године под именом Викимедија Србије и Црне Горе, према тадашњем називу наше државе. То је био пети огранак у свету по редоследу оснивања, а данас их има више од 40. Вођени идејом да Википедију представе академској публици као нову платформу за образовање, чланови Викимедије и уредници Википедије постигли су за ових 11 година велике резултате међу којима је и увођење Википедије у курикулум за други разред средње школе.

Поред Образовног, издвајамо и ГЛАМ програм који реализујемо од 2012. године а који има за циљ остваривање двосмерне сарадње са институцијама културе: музејима, галеријама, библиотекама, архивима и свим институцијама од јавног значаја.

Данас Викимедија Србије броји око 40 редовних чланова и скоро 200 придружених који учествују у бројним локалним пројектима и активностима организације.

Позивамо вас да заједно са нама прославите успешних 11 година ширења слободног знања у Србији. Прослава се организује у просторијама Викимедије Србије у суботу, 3. децембра од 18 часова.

На прослави ћете видети шта смо све радили у 2016. години, који је пројекат најуспешнији и шта нас очекује у наредној години. Присутнима ће се обратити председник Викимедије Србије Филип Маљковић.

Организација Адреса Контакт Званична страница
Викимедија Србије Дечанска 4/3, Београд Ивана Маџаревић
ivana.madzarevic@vikimedija.org
060/74-54-773
rs.wikimedia.org

Место и време[уреди | уреди извор]

  • Канцеларија Викимедије Србије, Дечанска 4/3, Београд
  • 3. децембар 2016. године од 18 часовa

Присутни[уреди | уреди извор]

Додај своје име уколико желиш да учествујеш, користећи четири тилде (~).

Галерија[уреди | уреди извор]