Википедија:Пријаве вандализама

Из Википедије, слободне енциклопедије
 Пријаве вандализама
Ова страница је намијењена само за пријаве активних, очигледних и упорних вандала и спамера. Прије постављање пријаве, молимо Вас прочитајте странице о спамовању и вандалисању. Не заборавите да је блокирање посљедње средство; ако постоји мање рестриктиван начин за рјешење проблема, молимо слиједите га. Да бисте поставили пријаву, уредите ову страницу и пратите упутства на врху одјељка „Пријаве”. За остала питања која укључују администраторе, поставите упит на Администраторску таблу.

Важно! Молимо Вас запамтите сљедеће:
  1. Измјене пријављеног корисника морају бити очигледни вандализам или очигледни спам.
  2. Кориснику треба упутити довољно упозорења како би се спријечило његово реметилачко понашање.
  3. Упозорења морају бити упућена недавно и мора постојати разумна основа за вјеровање да ће корисник наставити са реметилачким понашањем у непосредној будућности.
  4. Требате користити одговарајући шаблон за вандале уколико се одлучите за пријаву вандализма.
    • Само за пријављене кориснике: *{{вандал|Примјер}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
    • Само за IP кориснике: *{{IP вандал|127.0.0.1}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
  5. Даље санкционисање блокираног корисника (нпр. закључавање странице за разговор, блокада имејла) треба тражити на Википедија:Администраторска табла.

Ова страница је посљедњи пут ажурирана у 05:08, 17. октобар 2017 (UTC). Очистите кеш на овој страници уколико је застарила.


Упуства за администраторе

Пријаве[уреди]

  • Sly-ah (разговор · доприноси · обрисани доприноси · масовно брисање · дневници · филтера против злоупотребе · блокирај · дневник блокирања) Упозорен више пута, сваких недељу-две или сваки месец наврати и прави бесмислене измене на страницама које уређујем (примери: последња серија од 17. октобра 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; претпоследња од 14. септембра 1, 2, 3; пре овога 1, 2, 3, 4, 5 итд.; о Оранџу и осталоме пре да не помињем, све је доступно) — да би извојевао моју блокаду због враћања односно преко П3В. Погледати и нападачке описе измена који доказују свашта нешто; странице које сам уређивао су одабране насумично односно заредом које сам недавно уређивао и вандалисање је стога очигледно и веома провидно. Не знам што му то треба када је био донекле нормалан уредник, али мислим да ово безобразно понашање коначно треба да се санкционише блокадом, јер осим вандалисања страница узрокује и да ја губим време те да ми се поремети мир и расположење док пишем друге чланке или преводим мапе.   Обсусер 06:36, 17. октобар 2017. (CEST)