Пређи на садржај

Википедија:Чаробњак за израду чланака/верзија1/Тема

С Википедије, слободне енциклопедије
Тема
Значај
Извори
Садржај
Крај

Постоји ли већ чланак?

Википедија на српском има 690.471 чланак, тако да је могуће да је тема о којој мислите можда већ покривена. Чланак можда користи алтернативну интерпункцију или транслитерацију; можда је под алтернативним именом или изразом; или је тема можда укључена као део ширег чланка.

Ако већ нисте ово урадили, претражите алтернативне наслове испод под којим би Ваша тема већ могло да буде покривена, а потом се вратите на ову страницу. Побрините се да сте подробно претражили алтернативне наслове.


Да ли је тема погодна за Википедију?

Да ли сте знали?

Странице које нису у складу с критеријумима биће брзо обрисани. Ово можете да избегнете пратећи овај Чаробњак пажљиво.

Чак и ако Ваша предложена тема није већ покривена, није све погодно за ову енциклопедију. Чланци на Википедији се чувају и бришу на основу успостављене серије смерница, које се зову и „смерницама о значају”. Исте одређују шта јесте а шта није погодно за Википедију. Смернице о значају ће бити детаљније покривене у следећем кораку овог Чаробњака.

Не правите чланке који су о:

Ако осећате да сте Ви, Ваша организација, Ваш пријатељ, бенд или сајт значајни, размислите о томе да питате неутралну трећу страну (идеално, неукљученог уредника Википедије који је уређивао сличне чланке) за њено мишљење пре него што предложите чланак о датој теми. Ако нисте сигурни по питању значаја Вашег чланка, слободно питајте на Тргу за помоћ.

Запамтите да су сви људи који прегледају чланке предложене путем овог Чаробњака — волонтери, тако да не би требало трошити њихово време — покушајте да закључите да је Ваша предложена тема значајна.


О чему је Ваш предложени чланак?

Да бисте наставили, кликните на једну од опција испод: