Владо Ђајић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Владо Ђајић
Датум рођења(1965-10-04)4. октобар 1965.(54 год.)
Место рођењаБања Лука
  СФРЈ

Владо Ђајић (Бања Лука, СФРЈ, 4. октобар 1965) српски је неуролог, доктор медицинских наука, универзитетски професор, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске, функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и народни посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Биографија[уреди]

Проф. др Владо Ђајић је запослен у Универзитетском клиничком центру Републике Српске као специјалиста неурологије, а био је и шеф Одјељења за цереброваскуларне болести. Редовни је професор Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци. Замјеник је предсједника Одбора за хроничне незаразне болести Академије наука и умјетности Републике Српске (АНУРС).

Аутор и коаутор је седам књига и преко 60 радова у часописима, зборницима и конгресима.

За в. д. директора ЈЗУ Универзитетског клиничког центра Републике Српске је именован 31. марта 2017. године, а затим 25. маја 2018. године за генералног директора УКЦ РС. На октобарским општим изборима 2018. године изабран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске испред Савеза независних социјалдемократа (СНСД). Члан је скупштинског Одбора за здравство, рад и социјалну политику и Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу.[1][2][3]

Види још[уреди]

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]