Војна академија (2. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Војна академија
Серија Војна академија
Држава  Србија
Мрежа РТС
Премијерно приказивање 16. фебруар — 30. март 2014.
Број епизода 7
Претходна сезона 1
Следећа сезона 3

Друга сезона телевизијске серије Војна академија је премијерно емитована на РТС-у у периоду од 16. фебруара до 30. марта 2014. године.

Радња[уреди | уреди извор]

Друга сезона се наставља исто где се завршила прва, међутим, овај пут кадете чекају нека ова искушења.

Улоге[уреди | уреди извор]

Главне[уреди | уреди извор]

Епизодне[уреди | уреди извор]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. еп.
(укупно)
Бр. еп.
(у сезони)
НасловРедитељСценаристаПремијера
171Епизода 2.1Дејан ЗечевићБобан Јевтић16. фебруар 2014. (2014-02-16)
Радња се наставља тачно тамо где је и прекинута. На друму "скупљају" кадета Стошића после тешке саобраћајне незгоде. У полицијској станици су Рис, Мраз, Лела, и они који их узбуђени чекају. Надица се буди после операције, забринути Џаковић је невидљиви дух на ВМА. Клисурина мајка Милијарда биће у прилици да бодри госпођу Емилију, Стошићеву мајку, уз много топлог хумора својственог њеном симпатичном лику. Наставља се и започета романса између старешине Кашанина и згодне психолошкиње Весне.
182Епизода 2.2Дејан ЗечевићБобан Јевтић23. фебруар 2014. (2014-02-23)
Кадети су коначно дочекали оно због чега су и дошли на Академију, „праву" летачку обуку на симулаторима, хеликоптерима и авионима. Почињу часови навођења, тешко градиво је праћено атрактивном праксом кроз коју их спроводи њихов бивши командир, а сада демонстратор, капетан Васке. Рис посећује Лелу која је на психијатрији после трауме кроз коју је прошла када су је отели гангстери. Међутим, она више уопште не комуницира. Рис је оптерећен чињеницом да је Мраз у затвору зато што је штитио њега. Он и Зимче ће и нехотице ући у једну (не)обичну породичну авантуру. Џаковић је спремио прстен за Надицу, што изазива пуно коментара међу његовим колегама. Он је, међутим, жели да се жени. Стошић се труди да што пре савлада рехабилитацију и да се врати на Академију. За његово нестрпљење терапеут Мики је ноћна мора. Афера између психолога Весне и командира Кашанина излази из домена тајне. Појављује се и Роксандина сестра, заводљива манекенка, која међу мушкарцима увек изазива пажњу.
193Епизода 2.3Дејан ЗечевићБобан Јевтић2. март 2014. (2014-03-02)
Сви саучествовују са Надицом која ишчекује судбинску одлуку - да ли ће морати да заувек напусти студије на Академији. Џаковић је отишао кући и први пут се сусреће са оцем откако је он кажњен за злостављање у породици. Не зна кроз шта Надица пролази. Пошто се већ испоставило да је озлоглашени професор математике заправо Мразов таст, он сада покушава да преузме старатељство над унуцима користећи то што је зет у затвору. Идеја да Рис и Зимче наизменично посете његове, па њене родитеље, остварује се уз сву могућу непријатност и хумор које такви први сусрети подразумевају. Нарочито се истиче по оригиналности Зимчетов отац. Стошић и даље вредно вежба, али ће га једна изненадна посета веома узрујати. Такође се испоставља да се Мики и Стошић ипак знају однекуд, из времена док је овај још увек био навијач изгредник. Роксандина сестра позива кадете на журку, Шашвари није одушевљена начином на који Клисура и остали момци прихватају позив. Џаковић полази да испроси Надицу, али неће бити суђено да се виде.
204Епизода 2.4Дејан ЗечевићБобан Јевтић9. март 2014. (2014-03-09)
Џаковић објављује свима да жели да напусти Академију. Без Надице више ништа нема смисла, а на Академију су га ионако силом послали. Његов отац је живописно скандализован том вешћу. Сазнаје се да је Биса сироче, а њено интересовање за Лакија је све теже сакрити. Главни догађај, који окупља кадете у срећи, јесте Стошићев повратак на Академију. Да ли је његова рехабилитација била довољно успешна? Са оцем се настављају конфликти. Доћи ће и до преокрета у љубавној вези између Весне и Кашанина. Манекенке се спремају да на журци засене „смешне" кадеткиње пред њиховим момцима.
215Епизода 2.5Дејан ЗечевићБобан Јевтић15. март 2014. (2014-03-15)
Одиграће се дуго најављивана „манекенска" журка у организацији Роксандине сестре Иване, иначе „вамп рибе". То ће бити тест за кадете - да ли су имуни на дражи београдских спонзоруша, и колико су верни својим девојкама. На журци ће се појавити и Владо Георгиев коме ће посебно запасти за око једна од кадеткиња. Видећемо и Џаковића окруженог буљуком згодних девојака које нетремице слушају његову тужну причу. Ипак, за један романтичних парова ова журка ће бити превелико искушење. Поред тога, сазнаће се једна срећна вест - неко је на путу да постане отац, а неко да оснује нову политичку странку!
226Епизода 2.6Дејан ЗечевићБобан Јевтић22. март 2014. (2014-03-22)
Кадети полазе на обуку која ће за многе од њих бити и завршно поглавље њиховог школовања за официре. Међутим, ноћ која претходи поласку за већину је веома бурна у емотивном смислу и донеће занимљиве обрте у њиховим односима. Поново се појављује Владо Георгијев који се све више занима за будућу официрку Роксанду. Како ће му она одговорити? За то време њена екстравагантна сестра Ивана имаће једну неочекивану романтичну ноћну посету. Шашвари је бескрајно повређена и љута на Мирка због „преваре".
237Епизода 2.7Дејан ЗечевићБобан Јевтић29. март 2014. (2014-03-29)
Кадети ће коначно бацити своје шапке испред Скупштине Србије, како је то и уобичајено. Али, пре тога многе ће се младе судбине одредити, многе љубавне интриге разрешити, а видећемо и ко ће понети златну сабљу за најбољег кадета. Десиће се много тога, промениће се њихови животи, али ће се родити један нови живот. Уз неочекиване обрте, спајања и раздвајања, једно је сигурно - другарство ковано годинама остаће у њима да живи.

Напомена[уреди | уреди извор]

  • Приликом досадашњег емитовања серије, на почетку сваке епизоде није наведен назив саме епизоде

Спољашње везе[уреди | уреди извор]