Глен Дровер

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Глен Дровер
Пуно имеГлен Дровер
Датум рођења(1969-05-25)25. мај 1969.(50 год.)
Место рођењаМисисага
Канада
Занимањегитариста
Жанр(ови)хеви метал, блек метал
Инструмент(и)гитара

Глен Дровер (енгл. Glen Drover; Мисисага, 1969) је хеви метал гитариста из Мисисаге (Онтарио, Канада). Познат је као бивши гитариста бендова Мегадет и Кинг Дајмонд, као и у сопственом бенду Ајдолон, чији члан је и његов брат Шон Дровер.

Историја[уреди]

Глен је као дете почео да свира гитару, а у десетој години му се придружио и његов брат Шон, за бубњевима. Инспирисани ауторима Tony MacAlpine, Al Di Meola, Randy Rhoads, Greg Howe, Michael Romeo, George Lynch, Warren DeMartini и David Gilmour, браћа су 1996. године формирала сопствени пауер метал и треш метал бенд Ајдолон.

Кинг Дајмонд (1998—2000)[уреди]

Глен је са Дајмондима снимио само један албум, House of God.

Мегадет[уреди]

Октобра 2004. године Глен се придружио треш метал бенду Мегадет, водећи са собом свог брата Шона. Након обимне светске турнеје, допринео је Мегадетовом издању из 2007. године, United Abominations као гитариста и писац једне песме. Док је био заузет тим албумом, за шведски метал бенд „Lion's Share“ је написао гитарски соло за песму Emotional Coma. Глен је овај соло снимио у својој кући у Канади и послао га у виду компјутерског фајла.

Јануара 2008. године напустио је Мегадете и окренуо се породичном животу, јер су константне турнеје су имале негативних последица на њега. Његов последњи наступ са Мегадетима је био 19. новембра 2008. године у Аустралији.

Тестамент (2008, 2010)[уреди]

На 22. октобар 2008. године Тестамент је објавио да је регрутовао гираристу Глен Дровера за турнеју по Мекиску са Џудас Прист. Такође, марта 2010. године, након што је коначно завршио свој албум, Глен Дровер је свирао са Тестаментом на турнеји по Америци и Канади, са бендовима Мегадет и Егзодус.

Бендови[уреди]

Дискографија[уреди]

Ајдолон[уреди]

Northern Light Orchestra[уреди]

Кинг Дајмонд[уреди]

Мегадет[уреди]

Соло албуми[уреди]