Грозан ја 3

С Википедије, слободне енциклопедије

Грозан ја 3
Филмски постер на српском језику
Изворни насловDespicable Me 3
Режија
  • Пјер Кофин
  • Кајл Балда
СценариоБрајан Линч
Продуцент
  • Крис Меледандри
  • Џенет Хили
Главне улоге
Музика
МонтажаКлер Доџсон
Продуцентска
кућа
Illumination
Дистрибутер
Година2017.
Трајање90 минута[1]
ЗемљаСАД
Језик
Буџет80 милиона долара
Зарада1,035 милијарди долара[2]
Претходни
Следећи
Веб-сајтwww.despicable.me
IMDb веза

Грозан ја 3 (енгл. Despicable Me 3) америчка је рачунарски-анимирана филмска комедија из 2017. у продукцији Illumination и дистрибуцији Universal Pictures. То је наставак Грозан ја 2 (2013), трећег главног дела, и четвртог дела у целини у франшизе Грозан ја. У режији је Пјера Кофина и Кајла Балде, и корежији дизајнера продукције и дизајнера ликова Ерика Гијона. Сценарио су написали Синко Пол и Кен Дорио, а у филму глуме гласови Стив Карел, Кристен Виг, Треј Паркер, Пјер Кофин, Миранда Косгроув, Стив Куган, Џени Слејт, Дана Гејер, Нев Шарел и Џули Ендруз.

„Грозан ја 3“ је дебитовао на Интернационалном фестивалу анимираног филма у Анесију 14. јуна 2017, а филм је изашао у САД 30. јуна 2017. године. У Србији је премијера филма била од 29. јуна 2017. године. Дистрибуцију је радио Taramount Film, као и синхронизацију. Филм је добио различите критике критичара и зарадио 1,035 милијарди долара широм света, поставши четврти филм са највећом зарадом 2017 и четврти-анимирани филм са највећом зарадом свих времена током приказивања у биоскопима. Наставак, Грозан ја 4, биће премијерно приказан 2024. године.

Радња[уреди | уреди извор]

Illumination, који је публици донео „Грозан ја“ и највеће анимиране хитове 2013. и 2015, „Грозан ја 2“ и „Малце“, наставља авантуре Груа, Луси, њихових предивних ћерки – Марго, Едит и Агнес – и Малаца у филму „Грозан ја 3“.

Након што је отпуштен из Лиге против зликоваца, због неуспеха да ухвати последњег лошег момка који је припретио целом човечанству, Гру улази у велику кризу идентитета. Али када се појави мистериозни странац како би обавестио Груа да има давно изгубљеног брата близанца – који очајнички жели да крене стопама свог брата Груа – некадашњи супернегативац ће поново открити како је добро бити лош.

Небојша Дугалић (Стив Карел) не само да поново на фантастичан начин дочарава Груа, овај пут бива затичен и у другој улози – Друа, Груовог давно изгубљеног брата близанца. Мина Лазаревић (Кристен Виг) се враћа као супершпијун Луси, док је у улози новог главног негативца Балтазара Брета, бивше звезде програма за децу, који је постао опседнут злим ТВ ликом кога је играо 80-их, Живојин Миленковић (Треј Паркер). Груов најимпресивнији противник до сада, Брет је одлучан да покори Холивуд... и свакога ко му се нађе на путу.

Улоге[уреди | уреди извор]

Лик Оригинални глас Српски глас[3]
Фелонијус Гру Стив Карел Небојша Дугалић
Дру Стив Карел Небојша Дугалић
Луси Кристен Виг Мина Лазаревић
Балтазар Брет Треј Паркер Жика Миленковић
Малци Пјер Кофен Милан Антонић
Марго Гру Миранда Косгроув Мина Ненадовић
Сајлас Рамсботом Стив Куган Драган Вујић
Професор Флукс Џени Слејт Предраг Ејдус
Едит Гриу Дана Гајер Милица Матејић
Агнес Гру Елси Фишер Тиња Дамњановић
Клајв Брет Енди Најман Вук Булатовић
Нико Адријан Сискато Милена Живановић

Наставак[уреди | уреди извор]

Извршни директор компаније Illumination Крис Меледандри открио је у интервјуу у септембру 2017. да је четврти филм Грозан ја у развоју.[4] Универзал је 18. фебруар 2022. заказао филм за 3. јул 2024. године.[5]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Despicable Me 3”. British Board of Film Classification. Архивирано из оригинала 15. 9. 2021. г. Приступљено 15. 9. 2021. 
  2. ^ Despicable Me 3. Box Office Mojo. IMDb. Приступљено 17. 1. 2021. 
  3. ^ „Komedija „Grozan ja 3“ od 29. juni u bioskopima”. Приступљено 25. 5. 2022. 
  4. ^ Sakoui, Anousha; Palmeri, Christopher (12. 9. 2017). „In Dismal Summer, 'Despicable Me 3' Producer Delivers $1 Billion”Неопходна новчана претплата. Bloomberg Businessweek. Архивирано из оригинала 29. 9. 2017. г. Приступљено 28. 9. 2017. 
  5. ^ Moreau, Jordan (18. 2. 2022). „'Despicable Me 4' Set for Summer 2024 by Illumination, Universal”. Variety. Penske Business Media, LLC. Приступљено 18. 2. 2022. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]