Доротеа Вијерер

С Википедије, слободне енциклопедије
Доротеа Вијерер
Доротеа Вијерер
Лични подаци
Датум рођења(1990-04-03)3. април 1990.(34 год.)
Место рођењаБрунико, Италија
ДржављанствоИталија
Информације о каријери
ДисциплинеБиатлон

Доротеа Вијерер (итал. Lukas Hofer; Брунико, 3. април 1990) италијанска је биатлонка.

На Светским првенствима за јуниоре освојила је пет златних и једну сребрну медаљу.

На Светском првенству за сениоре дебитовала је 2011. Са женском штафетом заузела је четврто место, а појединачно најбољи пласман је остварила у потери, девето место. На Светском првенству 2012. дванеста је била у штафети, а наредне године освојила је прву медаљу, бронзу у женској штафети, а четврто место у мешовитој.

На Олимпијским играма у Сочију дошла је до бронзе са мешовитом штафетом. Са женском штафетом је била шеста, а најбољи пласман у појединачним дисциплинама јој је такође шесто место у спринту.

На Светском првенству 2015. дошла је до нове бронзе са женском штафетом, у поједиачном је била четврта, у потери девета, а са мешовитом штафетом седма. На Светском првенству 2016. освојила је своју прву медаљу у појединачним дисциплинама, сребро у потери. У спринту је била пета, у појединачном осма, са женском штафетом седма, а са мешовитом осма. На Светском првенству 2018. најбоље пласмане постигла је са штафетама, четврто место у мешовитој, пето са женском, а у масовном старту била је осма.

На Олимпијским играма у Пјонгчану 2018, освојила је још једну бронзану медаљу са мешовитом штафетом.[1]

У Светском купу у сезони 2015–16. заузела је треће место у генералном пласману, а у дисциплини 15 km појединачо освојила је мали кристални глобус.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]