Драгана Косјерина

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Драгана Косјерина
Пуно имеДрагана Косјерина
Датум рођења(1987{{month}}{{{day}}})1987.(32/33 год.)
Место рођењаСарајево
 СФРЈ
ТелевизијаРадио-телевизија Србије

Драгана Косјерина (Сарајево, 1987) је српска новинарка и ТВ водитељка. Тренутно ради на Радио-телевизији Србије.[1]

Биографија[уреди]

Драгана Косјерина је рођена 1987. године у Сарајеву, одакле се са 5 година преселила у Београд. Прво се бавила манекенством, своју каријеру је започела у 17. години. Након низа успеха, 2004. је освојила титулу Miss Teen и била је један од топ модела агенције Моделс. Желела је да буде стоматолог и иако је завршила Зуботехничарску школу као одличан ђак, одлучује да упише психологију на Филозофском факултету, међутим не успева. У то време продуцент Сава Јовановић, са којим је уско сарађивала док се бавила манекенством и снимила пилот за емисију Музичка топ листа, охрабрује је да конкурише за лице на спортској телевизији.

Иако није имала никаквих додирних тачака са спортом, колеге су у њој препознале таленат, те се запослила на телевизији ТВ Спорт. У међувремену, уписује и завршава приватни Факултет за културу и медије, а затим је уписала мастер студије културне политике. На ТВ Спорт је радила до 2014. године, када је прешла на Радио-телевизију Србије (РТС).

На РТС-у је након позива тадашњег в.д. директора Николе Миркова, испрва радила спортске емисије, да би недуго затим почела да води Недељно поподне (у чијем склопу је била и спортска редакција) са колегом Владом Јелићем. Данас је искључиво везана за забавни програм РТС-а.

На РТС-у тренутно води квиз Ја волим Србију, као и Јутарњи програм од 2016. године. Од 2017. до 2019. године била је један од водитеља емисије Луда ноћ, а 2018. и 2019. била је међу водитељима Беовизије, српског избора за представника на Песми Евровизије. На Песми Евровизије је била презентер гласова Србије 2016, 2018. и 2019. године.

У вези је са стоматологом Бојаном Пердувом.

Референце[уреди]

  1. ^ „Dragana Kosjerina - Biografija 2019, Visina, Težina, Godište”. sveopoznatima.com. Приступљено 28. 2. 2019.