Државни службеник (2. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Државни службеник (сезона 2)
Серија Државни службеник
Држава  Србија
Мрежа Суперстар ТВ
Премијерно приказивање 10. октобар 2020 — 15. новембар 2020
Број епизода 12
Претходна сезона 1. сезона

Друга сезона криминалистичке телевизијске серије Државни службеник емитује се од 10. октобра 2020 на Суперстар ТВ и има 12 епизода.[1]


Радња[уреди | уреди извор]

У наставку заплета приче, уз много обрта, где више ништа неће бити исто, обрађују се теме сајбер криминала, ИТ технологије и утицаја друштвених мрежа на јавно мњење. Лазар више није у служби, бори се са сопственим демонима и женином издајом - али како се ситуација заоштрава, мораће да преузме контролу.

У Србији су расписани ванредни парламентарни избори и почиње појачана активност страних сила. Милојевић покушава да задржи ствари под контролом иако му многи раде о глави, па и најближи сарадници. У изборној кампањи активира се, уз руску помоћ, и Српски отаџбински савез на челу са Смиљаном Вучетићем који дуго неће схватити да је изненадни успон његове партије део опасног плана у коме је угрожена безбедност земље.

Паралелно, некадашњи регионални руководиоци службе умиру под сумњивим околностима, а на мети су и Бакрачев и Милојевићев отац. Бакрач је у великим животним преокретима које утичу на његову проницљивост и одлучивање у послу. У причи пуној преокрета, сензационалних акција и неочекиваних жртава, најважније је само једно - безбедност државе без обзира на цену.

Улоге[уреди | уреди извор]

Главне[уреди | уреди извор]

Епизодне[уреди | уреди извор]

Гостујуће[уреди | уреди извор]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Назив Редитељ Сценариста Пpемијерно емитовање
131„Епизода 2.1”Мирослав ЛекићДимитрије Војнов10. октобар 2020. (2020-10-10)
Расписани су председнички избори. Служба помно прати целу ситуацију, као и долазак руске приватне безбедносне агенције на челу са Атаманом Криленком која је стигла у Србију, на скуп Српског отаџбинског савеза. У колегијуму уместо Лазара, сада је нов агент Небојша који покушава да сагради однос поверења са Крлетом и Љубом којима је сад непосредни претпостављени. По Милојевићевом налогу они прате руску делегацију. Лидија ступа у контакт с бившим момком Огњеном који је упозорава да ће се десити нешто велико за безбедност читаве земље. Лазар и Ана се због сина труде да функционишу као нормална породица али је предубок јаз између њих. Лазар се бори са женином издајом и утеху налази у Милици.
Ова епизода је унакрсна са серијом Убице мог оца.
142„Епизода 2.2”Мирослав ЛекићДимитрије Војнов10. октобар 2020. (2020-10-10)
Лидија покушава да добије Огњена, међутим, он јој се не јавља. Лазар бива изгубљен у својој летаргији до једне вечери када се десила Илијина отмица. Он тада добија позив који ће променити све.
153„Епизода 2.3”Мирослав ЛекићДимитрије Војнов17. октобар 2020. (2020-10-17)
Над Бакрачем се врши притисак око Милојевићеве смене, али је он неодлучан. Након покушаја Илијине отмице и спашавања, Лазар се са породицом склања у хотел, али ни заједничка брига ни све што се десило не решава његов однос са Аном. Смиљан је бесан на службу после смрти руских агената. Лидија је забринута што јој се Огњен не јавља и одлази са Бакрачем код њега да провери да ли је добро. Луиза преко Славка тражи услугу од Лазара и Илије јер ће му тако решити проблем са Русима. Немајући избора, Илија и Лазар морају да крену у тајну акцију.
Ова епизода је унакрсна са серијом Убице мог оца.
164„Епизода 2.4”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов18. октобар 2020. (2020-10-18)
Служба је обавештена о инциденту у Турно Сверенину али немају податке о чему се заправо ради и не знају да је и Лазар део тога. Луиза је задовољна обављеним задатком али Илијине обавезе код ње још нису завршене. Лидија, потрешена Огњеновом смрћу, предлаже Бакрачу тајни задатак иако није довољно обучена за то. Лазар тражи помоћ од Смиљана Вучетића а Славко пред кума Ђуровића ставља немогућу молбу. Небојша, Крле и Љуба настављају да надзиру Атамана Кириленка иако он зна да су они јавили Лазару да је Илија мета Руса.
175„Епизода 2.5”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов24. октобар 2020. (2020-10-24)

Милојевић после Небојшиног извештаја покушава да схвати везу између Славка и Лазара и шта они заправо тачно раде. Лидија и Бакрач наговарају Милојевића на тајни задатак, показујући му снимке Огњеновог партнера Стефана и представљају његову успешну ИТ фирму Кошница. Луиза уцењује Милицу да мора да шпијунира Лазара. Лазар и Ана даље не могу да пронађу заједнички језик иако му она доноси велике вести.

Његови демони му и даље не дају мира, а онда долази и до конфронтације са Милицом.
186„Епизода 2.6”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов25. октобар 2020. (2020-10-25)
197„Епизода 2.7”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов31. октобар 2020. (2020-10-31)
208„Епизода 2.8”Иван Живковић и Мирослав ЛекићДимитрије Војнов1. новембар 2020. (2020-11-01)

Референце[уреди | уреди извор]

  • [1] - Sadržaj 1 i 2 epizode
  • [2] - Sadržaj 3 epizode
  • [3] - Sadržaj 4 epizode
  • [4] - Sadržaj 5 epizode

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

  • Државни службеник на сајту IMDb (језик: енглески)
  • [5] - Репортажа са снимања нове сезоне
  • [6] - Интервју са креатором и сценаристом серије
  • [7] - Друга сезона на програму ТВ Пинк од 17 октобра