Дух (филм из 1990)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Ghost
GhostA.jpg
Постер филма
Режија Џери Закер
Сценарио Брус Џоел Рубин
Продуцент Стивен-Чарлс Џафи
Брус Џоел Рубин
Лиса Вајнстин
Главне улоге Патрик Свејзи
Деми Мур
Вупи Голдберг
Тони Голдвин
Рик Авилес
Винсент Скијавели
Музика Морис Жар
Издавачка кућа Paramount Pictures
Година 1990.
Трајање 128 минута
Земља САД
Језик енглески
Буџет 22.000.000 долара
Зарада 505.000.000 долара
IMDb веза

Дух (енгл. Ghost) је амерички филм из 1990. који је режирао Џери Закер. Главне улоге играју: Патрик Свејзи, Деми Мур и Вупи Голдберг.

Радња[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Сем и Моли су били на изласку, када их је напао пљачкаш. Иако су сарађивали са њим, Сем је убијен. Сем умире, а уједно постаје и дух, који не може да комуницира са Моли. Он је невидљив, лута без циља, док не сретне једног духа у подземној жељезници, који му даје неколико савета.

Ускоро сем почиње да ступа у контакт са људима, али је успешан само када се ради о видовњакињи, остали људи не примећују мале знакове које може извести. Видовњакиња Ода Ме Браун углавном само глуми да говори са духовима, али што се тиче Сема другачија је ствар. Пошто нико не примеђује Сема он ускоро сазнаје, да заправо није убијен у пљачки, него је убица био поткупљен, и то од стране његовог пријатеља и сарадника Карла, тј. он је жртва убиства са предумишљајем. А да ствар буде још деликатнија Карл жели да освоји његов партнер Моли. Сем одлучује да то спречи, и да убица и његов унајмитељ буду тужени због злодела.

Сем јако тешко успева да убеђује Моли, да је заиста он који жели контактирати с њом, Моли упорно одбија да прихвати видовњакињу.

Улоге[уреди]

Глумац Улога
Патрик Свејзи Сем Вит
Деми Мур Моли Џенсен
Вупи Голдберг Ода Ми Браун
Тони Голдвин Карл Брунер

Награде[уреди]

Напомена: Знак style="background:#9F9;vertical-align:middle;text-align:center;" class="table-yes"|Даозначава освојену награду,док знакstyle="background:#F99;vertical-align:middle;text-align:center;" class="table-no"|Неозначава номинацију.

Спољашње везе[уреди]