Игре на путу (филм из 2015)

С Википедије, слободне енциклопедије
Игре на путу
Постер филма
Изворни насловRoad Games
ИМДБ 5,4/10 (4 254 гласа)
Жанрхорор
трилер
мистерија
РежијаАбнер Пастол
СценариоАбнер Пастол
ПродуцентГијом Бенски
Џунјонг Ћанг
ПричаЕверет де Роуч
Ричард Френклин
Главне улогеЕндру Симпсон
Жозефин де ла Бом
Фредерик Пјеро
Барбара Крамптон
МузикаДанијел Елмс
Директор
фотографије
Ебен Болтер
МонтажаАбнер Пастол
Продуцентска
кућа
February Films
Superbe Films
ДистрибутерIcon Film Distribution
Marco Polo Production
Година2015.
Трајање95 минута
Земља УК
 Француска
Језикенглески
француски
IMDb веза

Игре на путу (енгл. Road Games), познат и под насловом Погрешна рута (франц. Fausse Route), британско-француски је психолошки хорор филм из 2015. године, редитеља и сценаристе Абнера Пастола са Ендруом Симпсоном, Жозефин де ла Бом, Фредериком Пјероом и Барбаром Кремптон у главним улогама. Радња прати британског стопера који путује по Француској.[1]

Филм је већим делом сниман у Енглеској, уз пет дана снимања у Француској.[2] Премијерно је приказан на Фрајтфесту, 30. августа 2015, док је у биоскопима почео да се приказује тек наредне године.[3] Добио је помешане оцене критичара и публике, па су га тако критичари сајта Ротен томејтоуз оценили са 84%, а публика знатно слабије са 44%.[4]

Иако дели наслов и неколико детаља радње са филмом Ричарда Френклина из 1981, ови филмови нису званично повезани.

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Џек, млади британски стопер, путује по руралним деловима Француске како би дошао до трајектног пристаништа и вратио се кући. Након километара и километара пешачења, пред Џеком се зауставља ауто из ког непознати човек избацује жену напоље. Она му се представља као Вероника и говори да је, такође, стоперка.

Њих двоје настављају свој пут све док им ексцентрични човек по имену Гризард не понуди превоз и ноћење у његовој и кући његове жене Мери. Иако се Вероники не допада предлог, Џек успева да је убеди да га прихвате. Убрзо, пар сазнаје да се у близини дешава серија убистава и да убица још увек није ухваћен.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Ендру Симпсон Џек
Жозефин де ла Бом Вероника
Фредерик Пјеро Гризард
Барбара Крамптон Мери
Феодор Аткин Делакроа
Пјер Буланже Тијери

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Keslassy, Elsa (2014-08-11). „Andrew Simpson and Josephine de la Baume Board Abner Pastoll's 'Road Games'. Variety. Приступљено 2016-05-06. 
  2. ^ Wixson, Heather (2016-03-22). „Interview: Writer/Director Abner Pastoll and Co-Star Barbara Crampton Talk ROAD GAMES”. Daily Dead. Приступљено 2017-11-04. 
  3. ^ Gerard, Jeremy (2016-02-16). „'Road Games' Trailer: IFC's Hitchhiker's Guide To The Sexy Psycho Thriller-verse”. Deadline Hollywood. Приступљено 2016-05-06. 
  4. ^ „Road Games (2016)”. Rotten Tomatoes. Приступљено 2017-11-14. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]