Идол (Србија и Црна Гора)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Лого Идола

Идол је био српска верзија Поп идола, британског музичког ТВ такмичења. Приказиван је од 2003. до 2005, а одржаван у Београду за подручје Србије, Црне Горе и БЈР Македоније.

Програм се приказивао на Телевизији БК од 2003. до маја 2005. Двије сезоне су одржане, али ТВ БК није хтио купити лиценцу за трећу сезону због финансијских проблема. У првој сезони Идола аудиције су одржане у сљедећим градовима Србије и Црне Горе: Београд, Подгорица, Нови Сад и Ниш. У другој сезони аудиција је још одржана у Скопљу.

Жири су сачињавали: Саша Драгић (композитор и менаџер), Петар Јањатовић (директор Далас рекордса), Биљана Бакић (директор BMG Poland) и Мирко Вукомановић (музички продуцент).

У првој сезони Идола учествовали су такмичари из Државне заједнице Србија и Црна Гора. У другој сезони укључила се и БЈР Македонија. Побједник прве сезоне је била Цвета Мајтановић. Побједник друге сезоне је била Мина Лаличић. Такмичарка Силвија Недељковић је касније узела учешће у трећој сезони Звезде Гранда, гдје је дошла до финала.

Види још[уреди]