Икарус Кошава

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Икарус Кошава
BAM-38-Ikarus Kosava.jpg
Опште
Намена такмичарска једрилица
Земља порекла  СФРЈ
Произвођач Икарус

Икарус Кошава је двоседа такмичарска једрилица дрвене конструкције са неувлачивом амортизованом скијом за слетање испод трупа. Производила се у фабрици Икарус у Земуну.

Развој[уреди]

Охрабрени успехом високоспособне једрилице Орао инжењера Цијана и Обада, конструкторски тим Милош Илић и Адријан Кисовец су на основу свог дипломског рада на Машинском факултету конструисали 1951. године двоседу такмичарску једрилицу Кошава намењену брзим и дугим прелетима, а која је коришћена и као прелазна једрилица за високоспособне једноседе. Први прототип, направљен у прототипској радионици фабрике „Икарус”, први пут је полетео 26. марта 1953. године са Божидаром Комацом за командама. Исте године на Државном првенству у Борову Комац осваја прво место, а у кратком времену овом једрилицом оборени су скоро сви државни рекорди у класи двоседих једрилица.

Разматрана је могућност развоја пластичне верзије под називом Кошава 2. У вршачкој фабрици авиона и једрилица „Јастреб” направљен је прототип који је после испитивања расходован.

Успеси[уреди]

Најсветлији тренутак догодио се 1954. на Светском првенству у Енглеској где су југословенски једриличари Божидар Комац и Звонимир Рајин летећи на другом прототипу (регистрација YU-5023) освојили прво место што је највећи успех југословенског једриличарства свих времена. Такође, већ на следећем Светском првенству у Француској једриличари Звонимир Рајн и Васа Степановић заузели су друго место.

Види још[уреди]

Извори[уреди]

  • Садржај овог чланка је једним делом или у целости преузет са Музеја ваздухопловства Београд. Носилац ауторских права над материјалом је дао дозволу да се исти објави под слободном лиценцом. Доказ о томе се налази на OTRS систему, а број тикета са конкретном дозволом је 2009082810052656.