Пређи на садржај

КК Чачак 94

С Википедије, слободне енциклопедије
КК Чачак 94
ЛигаКошаркашка лига Србије
Основан1994.
ИсторијаКК Чачак 94 (1994)
ДворанаХала Борца крај Мораве
Дворана Капацитет4.000
ЛокацијаЧачак
Боје клубацрвена, плава и бела
     
Веб-сајтkkcacak94.rs

Кошаркашки клуб Чачак 94 је српски кошаркашки клуб из Чачка. Тренутно се такмичи у Кошаркашкој лиги Србије.

Историја

[уреди | уреди извор]

Иницијативу за оснивање КК Чачка94 покренула је група кошаркашких ентузијаста 1994 године. За председника је изабран Драгомир Грујовић. По речима самих оснивача, трећи кошаркашки клуб је био потребан Чачку због великог броја дечака који су тренирали кошарку а нису могли да нађу своје место у сениорским екипама постојећа два чачанска клуба. Први тренер екипе је био Добрило Јојић а помоћник Слободан Јовановић. Наредног лета, управа клуба је ојачана са Мирком Дробњаком и клуб је изборио прво учешће у виши ранг – II Српску лигу Група Запад. Сезону 1999/2000 екипа је завршила на 13. месту и изгубила статус члана II Српске Лиге.

У августу 2000 године, велики спортски ентузијаста и заљубљеник у кошарку Зоран Кривокапић, окупио је групу младих 15-годишњих момака са којима је наредних пар година играо лигу млађих категорија Региона 6. Током 2002 године учињени су велики напори да се клуб реорганизује како би могао да игра сениорску кошарку. За председника клуба је изабран Душан Николић а тренер Зоран Кривокапић. На тај начин су створени сви услови за наставак такмичења. Сезоне 2002/2003 екипа се враца у сениорску конкуренцију а вец 2003 године клуб добија и кадетску екипу. Од 2003 па до данашњег дана, КК Чачак94 је одиграо велики број утакмица у Летњој и Другој Српског Лиги.

Са поносом истичемо да је велики број наших играча у међувремену завршио факултет и то је мозда и један од највећих успеха и најбољи резултат насег рада. Кроз целу своју историју, клуб је имао проблема са финансијским средствима као и условима за тренирање али је упркос свему наставио да постоји. Клуб и данас постоји захваљујуци пар млађих људи који воле кошарку и који ће дати све од себе да клуб коначно уђе у виши ранг.

Током 2016 године, клуб је преузела нова и веома амбициозна управа на челу са господином Миланом Поповићем и клуб се враћа на стазе успеха.

У сезони 2017/2018 наш клуб је заузео прво место у другој српској лиги и самим тим обезбедио историјски улазак и виши ранг – Прву Српску лигу! У првој сезони у том рангу такмичења, клуб завршава на осмом месту. Да би већ друге сезоне завршио на феноменалном другом месту и стицајем неки чудних околности не улази у виши ранг где се пласирала треће пласирана екипа Напретка. У сезони 2020/2021 клуб је остварио историјски успех и ушао у виси ранг тј. у Другу лигу Србије где планирамо да поносно представљамо град Чачак и З.Србију.

КК Чачак 94 је у сезони 2021/2022 остварио историјски резултат и пласман у Кошаркашку лигу Србије, што је уједно и први пут да је неки клуб из Чачка, уз Борац изборио пласман у највиши ранг.

 • Србија и Црна Гора Иван Радовановић - главни тренер
 • Србија и Црна Гора Добрило Јојић
 • Србија и Црна Гора Зоран Кривокапић
 • Србија Зоран Стефановић
 • Прва регионална лига, Западна дивизија ( 3. лига )
  • Победници (1) : 2020–21
 • Друга регионална лига, Западна група прва дивизија ( 4. лига )
  • Победници (1) : 2017–18
 1. "КК Чачак 94 у Првој српској лиги" mozzartsport.com. Retrieved 19 September 2021.
 2. "Након више оф 26 година, КК Чачак 94 добија салу!" epicentarpress.rs. Retrieved 19 September 2021.
 3. "Мајсторовић, Пиличевић и Пантић у Чачку 94" bhbasket.ba. Retrieved 19 September 2021.

Референце

[уреди | уреди извор]

Спољашње везе

[уреди | уреди извор]