Код судбине

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Код судбине
Knowingposter08.jpg
Код судбине
Изворни наслов Knowing
IMDb: 3of5.svg 6.4/10 (58,717 гласова)
Жанр научна фантастика
Режија Алекс Пројас
Сценарио Рајан Даглас Пирсон
Главне улоге Николас Кејџ
Роуз Берн
Чендлер Кентербери
Лара Робинсон
Музика Марко Белтрами
Година 2009.
Трајање 121 минута
Земља  САД
Језик енглески
Буџет долара50.000.000
Зарада долара183.593.586 [1]
Веб-сајт knowing-themovie.com
IMDb веза

Код судбине (енгл. Knowing) је научнофантастични филм из 2009. који је режирао Алекс Пројас. Главну улогу у филму глуми Николас Кејџ. Филм је званично приказан у биоскопима 20. марта 2009.

Прича[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

1959. током једне школске церемоније група ученика има за задатак да нацрта своје виђење будућности. Њихови радови биће запечаћени и чуваће се 50 година. Једна од ученица, Луцинда је међутим на свом папиру написала гомилу бројева који пола века касније падају у руке Кејлеба Костлера. Кејлебов отац, уважени професор астрофизике Џон Костлер (Николас Кејџ) убрзо схвата да наизглед насумице написани бројеви у ствари предвиђају тачне датуме и место највећих светских несрећа у протеклих 50 година. Он сазнаје да треба да се догоде још три катастрофе, од којих ће једна имати утицај на читаво човечанство а у коју је некако умешан и његов син. Уз помоћ Луциндине кћерке и унуке он започиње трку са временом како би зауставио неизбежно.

Слоган филма гласио је: Шта ће се десити када бројеви одброје? (What happens when the numbers run out?).

Пријем код публике[уреди]

Филм је добио осредње критике. Сајт Rotten Tomatoes доделио је филму оцену 4.7/10[2], Metacritic 41/100[3], док је Њујорк тајмс навео да ћете током предугих два сата једва дочекати да дође крај света као и да вас неће занимати да ли ће до краја све тајне бити откривене.[4]

Извори[уреди]