Корисник:Lazar Stojanovicc/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Max Payne 3
Lazar Stojanovicc/песак
Девелопер(и)Rockstar Games
Издавач(и)Rockstar Games
Дистрибутер(и)Take-Two Interactive
СеријаMax Payne
ПлатформеPlayStation 3, Xbox 360, Windows, OS X
ИзлазакPlayStation 3, Xbox 360
15. мај 2012.
Microsoft Windows
29. мај 2012.
OS X
20. јун 2013.
Жанр(ови)пуцачина из трећег лица
Модификацијеза једног играча, за више играча
Продуцент(и)Стив Мартин
Дизајнер(и)Сергеј Куприџенов
УметнициПол Макферсон
Џошуа Бас
ПисциДан Хаузер
Мајкл Ансворт
Руперт Хамфрис
Композитор(и)Хелт
Медијум(и)4 DVD-ја
ПретходникMax Payne 2: The Fall of Max Payne

Макс Пејн 3[уреди | уреди извор]

Макc Пејн 3 јe видео игра пуцачина из трећег лица коју је развио Рокстар студио и објавио Рокстар игре. Објављен је 15. маја 2012. за PlayStation 3 и Xbox 360; Windows порт је објављен 29. маја 2012., а потом 20. јуна 2013. ОС икс порт. [2] Игра је била први унос у серији Макс Пејн од 2003. Макс Пејн 2: Пад Макс Пејнa, који је развио Ремеди забаву.

Игра се игра из перспективе трећег лица. Током сингле-плејер мода, играчи контролишу Макс Пејина, бившег детектива који је постао опрезан након убиства своје супруге и ћерке. Девет година након догађаја друге игре, Макс је запослен као приватни обезбеђивач у Бразилу, али се брзо заплете у потрагу испуњеном смрћу и издајом. Мултиплејер мод је укључен у игру, дозвољавајући до 16 играча да се укључе у кооперативну и конкурентну игру у поновним креирањем више појединачних играча.

Као део њиховог истраживања за постављање игре, програмери су спровели теренско истраживање око Сао Паола током развоја и снимили снимке за дизајн тима. Развојне обавезе деле многе Рокстар Студио широм света. У издању Макс Пејн 3 добио је веома позитивне реакције од критичара, са похвалом посебно усмереном на своју наративност, атмосферу, пажњу на детаље и акцију, мада су неке критике усмерене на промену стила од својих претходника, као и на његов линеарни дизајн и представљање Сао Паула. Макс Пејн 3 постигао је високу продају, испоручивши око три милиона јединица у првој седмици издавања. Био је номинован за вишеструке награде на крају године из неколико игара, освајајући их на различите начине.

Игра[уреди | уреди извор]

Макс Пејн

Макс Пејн 3 је пуцачина из трећег лица у којем играч преузима улогу свог титуларног карактера Макс Пејна. Нова карактеристика серије, представљена у Макс Пејну 3, је покривни систем који омогућава играчима да стекну тактичку предност и избегну узимање штете од непријатеља. [3] Да би напредовали кроз линеарну причу, играчи преузму непријатеље на свим нивоима. Игра карактерише интерактивни резни сцени који се беспрекорно прелажу у континуирану игру; нема екрана за учитавање између играња и кретања. [4]

У борби, ауто-циљ и покривни систем могу се користити као помоћ против непријатеља. Ако играчи буду погођени, лекови против болова могу се користити за регенерацију здравља. Играчи користе нападе на близину, ватрено оружје и експлозиве да би се борили против непријатеља. У акционим секвенцама може се користити време метка; користећи ову функцију, могуће је видети сваки напад метка детаљно. [5] Игра такође користи механику "Последњи преживели", дајући играчима шансу када је здравље потпуно исцрпљено, што им омогућава да убију непријатеља који их је раније ранио. Након коришћења механике за снимање са додиром, који омогућава играчима да избегавају непријатеље ронилачким играчима, играчи могу пуцати под било којим углом док остају приземљени. [3]

Мултиплејер

Мултиплејер Режим онлајн мултиплејер-а садржи мапе и модове који се динамички мењају унутар игре. [6] До 16 играча се ангажује у кооперативном или конкурентном игрању у поновним стварањем вишеструких појединачних поставки. Играчи могу да се виде заједно у организованим тимовима играча који се зову посаде да заједно заврше задатке. Играчи могу креирати своје посаде, преко Рокстар игре друштвени клуб, и придружити се до пет укупно. Посаде освајају мултиплејер мечеве како би зарадиле бодове и попеле на лествице на мрежи. [7]

Резиме[уреди | уреди извор]

Подешавања

Према Роцкстаровом председнику Сему Хоусеру, била је намера да започну ново поглавље о животу Макс Пејна у игри: "Ово је Макс као што га никада раније нисмо видели, неколико година старији, више уморни и цинични него икада . " У саопштењу се наводи да је од последње игре Макс напустио Њујорк и изашао из лошег на горе. У саопштењу се наводи да је Макс у двоструком преласку у овај нови град и тражи истину и излаз. [8] Игра је постављена у Сао Паолу, Бразил, неколико година након догађаја завршетка друге игре. [9] [10] Макс Пејн сада ради у извршној заштити богатог Родриго Бранца и његове породице у нади да ће избећи успомена на његову проблематичну прошлост. Када је улична бандица киднаповала Родригоову супругу, Фабијана, Макс се повукао у заверу сутоних, зараћених фракција које су навијале сваки аспект друштва Сао Паолу у смртоносном мрежу која прети да ухвати све и све око себе.

Заплет

Девет година након догађаја друге игре, Макс Пејн (Џејмс МекКефри) се повукао из НИПД-а и проводи своје дане у бару у Хобокену у Њу Џерсију, негујући свој алкохолизам и зависност од лекова против болова. Једне вечери, човек под именом Раул Пасос (Џулијан Ден) приђе Максу и понуди му нови посао, који Макс одбија. Али, током пијаног и насилног сукоба, Макс пуца у сина локалних мафијаша Антони ДеМарца (Реј Ианницелли), који ставља цену на његову главу и наређује свим злочинцима Њу- Џерсија да убију Макса. Након што је већину његове банде убио помоћу пасоша, Макс одлучио је да напусти свој стари живот, уз понуду Пассосове понуде за посао као приватног обезбеђења у Јужној Америци.

Макс и Пасос раде за богату породицу Бранцо у Сао Паолу, који се састоји од троје браће: Родриго (Франк Родригез), магнет за некретнине; Виктор (Роберт Монтано), локални политичар који тежи да буде следећи градоначелник града; и Марсело (Диллон Портер), журно дружење. На приватној забави, Макс спашава Родрига и његову трофејну жену Фабијану (Бенедита Переира) из покушаја киднаповања чланова Командо Сомбре, улице банде фавела. Неколико ноћи касније, када је Макс пратио Фабијану и њене пријатеље у ноћни клуб, банда поново напада, успешно киднапује Фабијану и тражи откупнину од 3 милиона долара. Макс и Пасос испоручују откуп на локалном фудбалском стадиону како би извршили размену, али споразум је прекинут од стране Црацха Прето, одвојене десничарске паравојне јединице, која убија Командо Сомбра и украде новац. Након бекства на стадиону, Макс и Пасос упадају у базу Командо Сомбра дуж реке Тиете како би спасили Фабијану, али нису у стању да спрече лидера банде, Серана, да побегне с њом. Након што пријављују свој пропуст Бранкосу, Виктор предлаже да се ослањају на Арманда Бекер (Убирајара де Цастро) и његову специјалну полицијску јединицу Унидаде де Форцас Еспециаис (УФЕ) да надгледа Фабианов сигуран повратак. Виктор, Пассос, Марсело и Бекер напусте хеликоптером, неколико тренутака пре него што Црацха Прето нагло нападе Бранцобу канцеларију.

Макс се бори са Црацхом Прето и врати у осигурану канцеларију Родрига да га пронађе убијеног. Након саслушања рањеног војника Црацха Прето, Макс сазнаје да Фабиана држи Серрано у февели Нова Есперанца и да је рација Црацха Прето намењена Максу, као освета за смрт њихових оперативаца на стадиону. Осумњичен за оно што се догодило, Макс се опија алкохолом, обрија главу и обавести Виктора и Марсела да се прикривају у Новој Есперанчи како би спасили Фабијану. Изгуби се у изврсној фавели, али му помаже Детектив Вилсон Да Силва (Степхен Гирасуоло), који открива да се Црацха Прето бавио незаконитим пословима са Бранкос-ом и сумња да би и Виктор и УФЕ могли бити укључени. Макс најзад пронађе Фабијану, само да је Серрано погубила. Марсело и Фабијанова сестра Ђована (Схирлеи Румиерк), која се појавила у покушају да откупе Фабијану, су киднапована док УФЕ пуца на фавело. Макс прати рацију и сведоци УФЕ сарађују са Црацха Прето-ом, продаје им људе које су ухапсили током напада. Макс онда сведочи на огрлици Црацха Прето Марсело и бежи са Ђованном. Бежећи из милиције, Ђованна је спасила Пасоса, али је Макс напушта, а касније је спашена од старне Да Силве.

Да Силва открива да је Пассос радио за Виктора док није унајмио Макса. Макс се сећа да када су он и Пассос радили као обезбеђење Марселове јахтне забаве, коју су напали војни разбојници у Панамском каналу, побегао је са јахте да пронађе Марсела и Пассоса покушавајући да оду од непознатог терета. Макс схвата да га је Пасос регрутовао да би био човек за било какву незакониту активност у коју је био укључен Бранкос. Да Силва закључује да је Макс поставио Пассоса и Виктора, тако да је други добијао приступ богатству његовог брата и добио симпатије за предстојећим изборима за градоначелнике. Затим одводи Макса са неким хотелом у којем се налазе Црацха Прето и УФЕ, који испоручују затворенике. После откривања да је то основа за прстенове крађе органа црне трговине и корумпиране службенике УФЕ-а за испоручивање заточеника за сакупљање органа, он ослобађа преостале заточенике, укључујући и Серрана, који накнадно убија корумпираног хирурга који врши уклањање органа.

Макс поставља експлозиве да уништи цео комплекс, али га држи на нишану од стране лидера Црацха Прето, Алваро Невес. Пассос се поново појављује, убија Невеса и лети Макс иза како зграда имплодира. Након тога, Пассос објашњава да су га Марсело и Виктор присилили да сарађују у добијању Родрига да финансира Виктора. Пассос се извињава Максу, који му опрости, пре него што побегне из града са Ђованом, која је трудна . Да Силва сугерише да је Макс изнео своју предају полицији како би пронашао инкриминирајуће доказе који повезују УФЕ и Виктора са злочинима Црацха Прето и Командо Сомбра. После тога, Макс је ушао у седиште УФЕ-а како је планирано, проналазећи доказе да је поручник УФЕ по имену Бакмајер убио Родрига. Након што Макс убије Бакмајера, он се супротставља Бекеру, али га Виктор држи на нишану, који објашњава да је наредио Црацха Прету да направи заседу на стадиону; прстен за прикупљање органа био је финансиран украденим новцом.

Виктор и Бекер беже на аеродром са Максом у потери. Након интензивне пуцњаве са УФЕ-ом, Макс их ухвати док се припремају за летење на млазњаку. Бекер (бацање гранате) и његови људи покушавају да зауставе Макса и допусте Виктор-у да побегне, али Макс пуца и детонира једну од Бекерових граната у ваздуху, дајући играчу могућност да убије Бекаера или му дозволи да умре из рана. Са Да Силвом се вози у потрази, Макс искључује авион Виктору и прилази повређеном Виктору у намери да га убије, али се он опусти након што га Силва убеди да поштује Вика како би одговорио на злочине које је починио. Виктор убеђује Макса да ће бити ослобођен, а Макс одговара тако што му поломи ногу.

Недељу дана касније у Бахији, Макс чује вести да је остатак Бекеровог УФЕ батаљона распуштен због њихових веза са илегалним прстеном, док је Виктор пронађен мртав, обешен у његову затворску ћелију. На крају је постигао мало утеха, Макс је шетао дуж морске обале док се сунце поставља.

Девелопери[уреди | уреди извор]

Игра је првобитно заказана за издавање крајем 2009. [8] Међутим, она је потиснута још у 2010, заједно са неколико других Take-Two Интерактиве франшиза, како би "имали користи од развоја времена". У јуну 2010. године, игра је поново потиснута у 2011. годину. [12] Дана 21. децембра, она није била присутна на календарској години 2011-2012 и поново је гурнута. [9] [13] Игра је била још у развоју, а није била отказана или је бесконачно заустављена када је Роцкстар објавио два нова скриншота за игру. [14] 8. септембра 2011. Рокстар је објавио датум објављивања за март 2012. године, са дебитантским трејлером објављеним 14. септембра. [15] [16] [17] У јануару 2012, Take-Two одложио је игру за два месеца од првобитног датума објављивања Марта до маја 2012. Издавач је рекао да је одлука донета да "осигура да Макс Пејн 3 испоручује највиши квалитет". [18]

Првенац је објављен 14. септембра 2011. [19] Писац серије, Сем Лејк, коментарисао је да ће "одржати своје мрачно и густо порекло" и да ће навијачи серије "бити изненађени". [20] Оскари Хаккинен, шеф развоја франшизе за решавање проблема, похвалио је Рокстар Гејмс да преузму серију, наводећи да је изгледала "бриљантно". [21] Ремеди је служио као консултант за Рокстар када је игра достигла своју завршну фазу развоја. [22]

Рокстар Гејмс је спровела истраживања како би се осигурало да су вибрације, култура, полиција, оружје и сваки елемент у Сао Паулу што аутентичнији. Истраживачки тим је неколико пута посетио Сао Паолу и отишао у дужину истраживања локалних банди, полиције и специјалних снага, укључујући избор сваке групе опреме и ватреног оружја. Измењени УФЕ подсећа на бразилске специјалне полицијске јединице као што је БОПЕ, [23] компанија сугерише да навијачи игре гледају бразилски филм Елите Скуад из 2007. (бразилски португалски: Тропа де Елите), посебно "интензивне секвенце БОПЕ војника пажљиво раидинг фавела варзонес и ухваћени у смртоносним пуцњавама насупрот оружаним трговцима дрогом и гледаоцима који користе пушке и Узис као део свакодневног живота ". [24] Неки малопродавци повезују игру са филмом и његовим наставком [25] да изгледа" сјајно ". [21] Ремеди је служио као консултант за Рокстар када је игра достигла своју завршну фазу развоја. [22]

У интервју у новембру 2011. Дан Хоусер из Рокстар Гејмс-а рекао је да, упркос томе што би јавност могла мислити, Рокстар воли да "проведе мало времена" на крају пројеката, пре него што одлучи шта даље да ради. "У суштини, мислили смо да започињемо [Макс Пејн 3] неко време, али имамо ограничен пропусни опсег и ограничене студије и више игара које треба да направимо него што смо почели. Одједном је то био добар слот", рекао је Хусер, објашњавајући зашто је требало око осам година да прате Макс Пејн 2. "Такође, за разлику од многих људи, волимо да се мало потрудимо на крају игре пре почетка наставка, тако да можемо сачекати узбуђење или разочарење и све остало искуства да се потресемо и стварно видимо шта треба да радимо у следећој игри. "[26]

Игра се покреће на заштићеном Рокстар Адванцед Гејм Енгине (РАГЕ), заједно са софтвером Еуфорија. [27] [28] У фебруару 2012. године потврђено је да ПС верзија игре укључује ДиректИкс 11 и стереоскопско 3Д рендеринг. [29] ПС верзије Макс Пејн 3 испоручују се на четири ДВД-а [30] и верзију Xbox 360 на два диска због ограничења величине диска; међутим, верзијаPlayStation 3 се испоручује на једном Блу-рej диску. [31]

Маркетинг и излазак игре[уреди | уреди извор]

Макс Пејн 3 је био Рокстар-ов највећи и најсвежији маркетиншки напор до сада. Најважније кампање укључивале су истакнуте ТВ спотове у финалу УЕФА Лиге шампиона 2012. и другим маинстрим програмима, као и кампањама на отвореном. [32] Рокстар Гејмс је одржао такмичење на којем су њихови Твитер следбеници који су твитовали користећи #МаксПејн3 хештег до 13. јануара 2012. године могли видети своју подобност приказану у мултиплејер-у наслова. [6] Рокстар је такође покренуо још једно такмичење за победу на путу из Њујорка у Сао Паолу да присуствује Сонару Сао Паолу, добије једнократну Макс Пејн 3 Xbox 360 конзолу и игра недељу дана пре званичног пуштања. [33]

Рокстар је сарађивао са неколико малопродајних објеката на бонусима пре заказивања који су били доступни кроз неколико продавница у целом свету. Мапа за гробље Мултиплејер је пакет мапа, где корисници пре куповине приступа раном приступу мапи. Силент Килер Мултиплејер Лоадоут Пак укључује "девастирајуће деструктивно" противтенковсо оружје, знак за експлозију како би брзо побегао од смртоносног ватреног оружја, и ставка уређаја која појачава слух, омогућавајући играчу да чује приближавање непријатеља са већих удаљености. Они који унапред наручују игру од одређених малопродајних добијају код који дозвољава бесплатно бесплатан Мултиплејер ДЛЦ пакет игре. [34] "Посебно издање" Макс Пејн 3 доступно је за пре-наручивање. Специјално издање обухвата 10 "високу колекциону статуу Макс Пејн, серију оригиналних мистериозних отисака, кетриџ за метке (бакар и бакар у облику жељезних метака) и званична звучна карта Макс Пејн 3. Ексклузивни мултиплејер садржајКласик Мултиплејер Карактер Пакет и напасни Мултиплејер оружје Пакет. [35] [36] [37]

Троделни стрип серија о Макс Пејну објављен је пре и након лансирања трећег дела игре. Публиковано у партнерству са Marvel Custom Solutions, истраживало је догађаје из оригиналне игре Макс Пејн и његовог наставка, као и скраћивање мало даље у протеклу прошлост протагониста. Потпредседник Рокстар-а Дан Хоусер и Сем Лејк из оригинала оснивач Ремеди овластили су књиге. Серија је објављена као дигитални графички роман и у ограниченом штампаним издањима. [38] Сва три издања комичне серије заједно су објављена у малопродајним и онлине продавницама током октобра 2013. године, под називом Макс Пејн 3: Комплетна серија. [39]

Артикли Макс Пејн тематских аватара доступни су за куповину на Xbox. [40] Верзија PlayStation 3 садржи награде за PlayStation. Рокстар је поново објавио оригинални Макс Пејн, поднасловљен Мобиле, за иОС уређаје 12. априла 2012. године, а касније је покренута андроид верзија. Макс Пејн Мобиле је оптимизован за оба иОС и андроид уређаја и поседује HD графику, текстуре високе резолуције, повезивање са друштвеним клубом и корисничке контроле. [41] Рокстар игра друштвени клуб је веб локација која приказује статистику играња регистрованих корисника и такмичења и награде засноване на активностима играча у игри, што ће подржати Макс Пејн Мобиле и Макс Пејн 3.

Садржај који се може преузети[уреди | уреди извор]

1. маја 2012. године, Рокстар је објавио да ће се током године, преко пакета PlayStation мреже и Xbox, објавити седам пакета преносивог садржаја (ДЛЦ). Играчи могу купити ДЛЦ пакете појединачно или добити сав додатни садржај по дисконтованој стопи (преко 35%) купујући "Рокстар пропусница". [42] Рокстар је објавио бесплатни мултиплејер пакет који се зове "Горила ратовање " 17. маја 2012. Пакет укључује горилачку маску која даје додатни адреналин за убијања крила одоздо, срећни новчић, који даје додатни новац када пљачкају тела и мина изненађења, мина која се активира када неко покуша да опљачка. [43]

Прво ДЛЦ локално правосуђе објављено је за Xbox 360 и PlayStation 3 3. јула, [44] са следећим издањем за ПС 8. аугуста. [45] ДЛЦ садржи три нове мапе, ново оружје, нову опрему, нову мултиплејер фракцију и достигнућа и трофеје. Друга ДЛЦ, под називом Преговарање о таоцима, првобитно је заказана за лансирање у септембру, али је поново притиснута на 30. октобар. Преговарање о таоцима додаје четири нова мултиплејер мапе - Клуб Модерно, Естадио До Галатианс, Фавелас из О Палацио Стрип Клуба и Фавела врх - плус две нове пушке, нова замка за експлозивни прасак, додатне козметичке опције и нова аватарска фракција. [46]

Трећа ДЛЦ, Болна Меморија, првобитно је заказана за лансирање у октобру, али је одложена до 4. децембра 2012. Укључене су и четири мултиплаиер карте - мапа Роско уличне карте из прве игре, Хобокенов потоп Марти'с Бар, ниво јахте назван Пуцајте прво, и карту Ганг ратова под називом Канал Панама. Остали додаци укључују пушке ИМГ 5.56 и УАР-21, нове аватаре и Ханговер Бурст, чинећи непријатеље мржњу са смањеном издржљивошћу, здрављу и замућеним видом. [47] Последња ДЛЦ, под називом Детмеч направљен у рају, објављена је 22. јануара 2013. Додала је четири нова начина играња више играча: режим преживљавања под називом мртав човек хода, трчи и стани, маркиран човек и време напада, као и један играч мини-игра под називом Њујорк минут аркадни изазов, који је веома слична Минигејмсу из Минијатуре Минута из претходних итерација у серији. Такође додаје неколико нових оружја и предмета, као и нови працак звани незаустављив, који додаје одбрамбену способност играча. [48]

Музика у игри[уреди | уреди извор]

Музику су углавном чинили чланови звучног бенда Здравље, са мањим колаборацијама других уметника као што је композитор Педро Бромфман. [49] Оригинална тема (под називом "МАКС: ТЕМА") укључена је у лансирну приколицу и доступна је за бесплатно преузимање на музичком простору. Албум је дигитално објављен 23. маја 2012. [50] Музичка трака је у целини номинован је за најбољи резултат у игри и "СУЗА" је номинован за најбољу песму у игри на смеч идео игре награде 2012. [51]

Рецепција[уреди | уреди извор]

Макс Пејн 3 добио је "генерално повољне" рецензије, према рецензентском агрегату Метацритиц, израчунавајући просечан резултат од 87 од 100 на основу 31 рецензије за PlayStation 3 верзију, [52] 86 од 100 на основу 80 коментара за Xbox 360 верзија, [54] и 87 од 100 на основу 30 коментара за ПC верзију. [53] Међу снагама, рецензенти су цитирали своју причу и акцију; рецензенти су били критични због оштрог одласка у тону и стилу који су дефинисали оригиналне игре. Према Take-two интерактивне, Макс Пејн 3 је у првој седмици испоручио око 3 милиона примерака. [64] У првом месецу, игра је продата у 440.000 примерака у Сједињеним Државама. [65] Једну годину након пуштања у продају, игра је успела да прода 4 милиона примерака. [66] Макс Пејн 3 је добио најбољу анимацију на унутрашње награде игара 2012. [67] Такође је добио и вишеструке номинације из других игара за игрице, укључујући најбоља пуцачина, најбољи играчки моменат и ултимативна игра године од стране златног џојстика; [68] Најбоља Акција / Авантуристичке Игре 2012 од стране деструкције; [69] Најбољи стрелац, најбоља песма у игри ("Сузе" од здравља), најбоља оригинална оцена и најбоља перформанса од стране људског мушкарца (Џамес МекЏафери као Макс Пејн) од стране смеч видео игре; [51] PlayStaion 3 игара године [70] ] и пуцачина године[71] од спот игре; и најбољу анимацију Националне академије видео рецензената за игре. [72]

Игра Информер дала је игру 9.25 / 10, рекавши: "Колико год Макс Пејн 3 представља фасцинантни портрет човека, он говори сјајну причу која пада у акцију са унутрашњим превирањима Макса." [57] Игра радар је дао савршен резултат од 5 звездица и рекао: "Између њених хода, његове презентације и одличног пиштоља, Макс Пејн 3 је подигао бар за друге акционе игре које ће се пратити. Добродошли назад." [60] Чувар је дао савршен резултат 5 звезда и називали су га "ремек-дело подземног карналити, омаловажавања и насиља". [63]

ИГН је дао 9/10 и рекао: "Дотакне се несклада између богатих и сиромашних, и колико се огорченост и очај може заглавити у сламовима". [61] Уништитељ је такође дао 9/10, наводећи " акције, бруталног насиља и упечатљивог кинематографског стила, све престанке су извучене како би ово било најузбудљивији унос у серији до сада. "[3] Полигон је дао 9/10, рекавши да је" бескомпромисно одличан, са осећај фокуса који је поново осигурао наслијеђе Макс Пејна. "[62]

Трејлер игре су га такође прегледали позитивно, мада нешто мање, дајући му 7,6 / 10, наводећи проблеме са наративном структуром, потешкоћама и мањим игрицама, али аплаудирајући мултиплејер модове. [73] Еурогејмер је дао 7/10, рекавши "Свеједно, не можете избећи осећај да Рокстар једноставно није тако добар у чистом трећем лицу, као што је то са отвореним световима ГТА или Црвена Смрт, а у овом линеарном контексту много је теже сприечити своје уобичајене грешке у механици и потешкоћама. "[56] Еџ је такођер давао 7/10, наводећи:" Макс Пејн 3 би могао решити проблем како успети поново учити када носите више од један пиштољ, али само детаљи не могу да промене чињеницу да је ово изненађујуће конзервативна игра од Рокстар-а. "[55]

Опис игре у Сао Паулу сусрео се с мешовитим мишљењем бразилских критичара, са највише критизирајући акцент неке од бразилских ликова. Родриго Гуера, из УОЛ Јогос, каже да Макс доживљава ствари на које су навикли Бразилци, као што су богати који живе у близини сиромашних, фудбал који се обожава као религија и корумпирани полицајци проналазе начине зарађивања неког "додатног новца". [74] Такође је коментарисао да је Рокетово поетско приказивање Сао Паола надокнађено "великом завером" игре и да ће "чак и они који живе у Сао Паолу верују да постоји слум" Нова Есперанса "и да се одвозе одатле, наравно". [74] Ванеса Ли, из Каналтекса, критиковала је опис игре у Сао Паулу због превише сличног са Рио де Женеиро, истичући "улице украшене кокосовим дрвећем, сламовима лоцираним у колосалним брдима, Тропским временом које није дио паулистанов свакодневни живот, страх (Сао Паоло је више у РАП), караоке жаргон и акценат, полицајци који су више БОПЕ него ГАТЕ) ". Она је такође критиковала португалске линије игре, које је описала као слична оној коју је преузео Гугл преводилац. [75] Алекандре Силва, из ТехТудо-а, похвалио је напоре Рокстар-а у стварању Сао Паула, али је такође видео неке карактеристике Рио-а, осим што је критиковао чињеницу да су ангажовани португалски глумци да изговоре главне бразилске ликове, што је резултирало уочљивим нагласком. [76] Ерико Борго, из Омелетеа, није био критичан према акцентима ликова, додајући да употреба снажне професије против Макса чини играчу лично увређеним и похвалио чињеницу да ће неки непријатељи коментарисати негативно на Максов покушај да постану амерички херој који покушава да поправи Бразил. [77]

Референце[уреди | уреди извор]

„Макс Пејн 3 — Опис игре”, gamesguru.rs

Спољашње везе[уреди | уреди извор]