Корисник:Mrvica021/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Vladimir Cvetković - Cvele[уреди | уреди извор]

Vladimir Cvetković rođen 04.09.1976 u Novom Sadu, Srbija (ex Jugoslavija). U mladosti bio je uspešan model kako u Srbiji tako i u inostranstvu, kasnije se okrenuo privatnom biznisu vezano za transplantaciju kose, marketingu a takođe je strasni putnik po svetu. U slobodno vreme bavi se raznim sportovima kao i sakupljanjem određenih antičkih predmeta kao i kulinarstvom.

Vladimir Cvetković
Датум рођења04.09.1976
Место рођењаNovi Sad
 Ex Jugoslavija - Srbija
ЗанимањеModel, biznismen

Rođen u porodici oca Radovana i majke Nadice, brata Aleksandra. U ranoj mladosti, u zajednici sa porodicom Cvetković, živeo je sa sestrom Nadice Cvetković (rođene Janković), Olga Janković (udata Nastasijević) koja se kasnije udala za istaknutog književnika i pisca Miroslava Nastasijevića. Dedovi, i sa majčine i očeve strane, bili su vojna lica.

Osnovnu školu Ivo Lola Ribar pohađao je u Novom Sadu. U osnovnoj školi trenirao je gimnastiku kao i odbojku gde je učestvovao na školskim takmičenjima. Takođe je pohađao i šahovsku sekciju. Upisuje srednju školju elektro struke Mihajlo Pupin a nakon završetka srednje škole upisuje strukovne studije u Beogradu. Nakon završetka strukovnih studija upisuje Alfa Univerzitet koji završava sa visokom ocenom.

Karijera modela trajala je više od deceniju i bila je vrlo uspešna. Jedan je od prvih muških modela koji je otputovao u inostranstvo i profesionalno se bavio manekenstvom. Bio je uzor mnogim mladi modelima kako u to vreme tako i do danas. Radio je za sve veće kreatore na domaćoj modnoj sceni kao i većinu revija na Beogradskoj nedelji mode - Beogradski Fashion Week. Bio je član modnog studia KLIK gde je i započeo modnu karijeru, radio je za agenciju Fox kao i u udruženju manekena Srbije. U inostranstvu prvo odlazi na Filipine gde radi veliki broj reklama i kampanja za svetske brendove kao što su Nestle, Ellese, Levi Straus, Ivory, Samsung, LG, Tojota Eco, Beneton i mnoge druge velike modne brendove. Nakon Filipina odlazi u Bangkok gde takođe radi za veliki brend HOM i druge poznate svetske firme. Nakon toga dobija poziv za internacionalno takmičenje 75 modela iz celog sveta gde 2001 ve godine osvaja nagradu "best stage model" najboljeg modela na sceni gde mu se otvaraju vrata mnogih svetskih prestonica mode: Milana, Tokija, Londona, Atine, Capetown-a, Dubaija, Singapura, Seula. U svim navedenom gradovima beleži velike uspehe i kao pravi ambasador Srbije snima mnoge kataloge, reklame, kampanje. Neki od brendova Tom Ford za Gucci, Hugo Boss, Diadora, Tag Heuer, EXR, Valentino i drugi. U Dubaiju 2004 te godine, na AXE takmičenju modela iz celog sveta ponovlja uspeh i ponovo dobija, ovoga puta drugu nagradu na svetskom takmičenju modela, kao i dodanu nagradu Mr Phusique za njegov izgled. Jedini je model koji je sa naših prostora osvojio intenacionalnu, međunarodnu nagradu za najboljeg modela. Do danas niko nije dobio takvo priznanje. Nastavio je radom u Tokiju gde snima rekamlu za tada tek izašao Subaru R1, biva zaštitno lice za ronilačka odela gde snima veliku kampanju na Okinavi. U Koreji Seulu pravi veliku uspeh i snima svakodnevno kataloge i reklame gde konstantno dobija nove ugovore kako bi produžio boravak. Dobija radnu vizu i ukupno ostaje 3 godine gde postaje jedan od najboljih stranih modela koji su radili u Koreji. Radio je gotovo za sve Korejanske brendove kao i reklame sa poznatim Korejanskim glumcima i glumicama (Ko So Young). Najpoznatiji Korejanski Kreator Andre Kim je takođe nakon saradnje sa top modelom Naomi Campbell angažovao i Vladimira Cvetkovića za njegovu kampanju za golf wear. Na Beogradskoj nedelji mode 2005 te godine, proglašen je za najuspešnijeg muškog modela.

Fashion show, Montenegro







Njegov privatan posao je vezan za medicinu. Prva je osoba u Srbiji koja je dobila DHI franšizu i donela u Srbiju pojedinačno prebacivanje folikula u transplantaciji kose. Time se uspešno bavio do 2016te godine kada prezentuje svoj brend AHT (Advance Hair Transplantation) gde primenom bio elelmenata odlazi korak dalje od konkurencije te se razne poznate ličnosti, političari, sportisti, lica iz javnog života, operišu o čemu su neki od njih i javno govorili. Odličnim rezultatima i izjavama zadovoljnih pacijenata stekao je veliki kredibilitet i ugled u poslu.










Putovanja po svetu su svakako njegova velika strast. Obišao je preko stotinu država i napravio veliki broj lepih fotografija koje krase negov instagram nalog kao i Fb profil. U nekom od intervjua izjasnio se da mu je jedno od najlepših putovanja bio obilazak Južne Amerike. Ljubitelj je antike, domaće i strane kinematografije a u slobodno vreme bavi se raznim sportskim aktivnostima.

Stari brodski fenjeri, jedna od njegovih omiljenih stvari su stare stvari.