Пређи на садржај

Корисник:Susara41

С Википедије, слободне енциклопедије
Данас је понедељак, 17. јун 2024. године. Википедија на српском језику има 690.540 чланака.ПЕСАК
Разговор
susara41 Марина (име) Razgovor Молим вас да све што кажете буде кратко и јасно. А ако не одговорим, није то зато што нећу, већ сматрам да нема потребе јер сам примио к знању.

Овде нема личних података Хвала на разумевању.


Панорама Бечa
Панорам града Беча


Марина Лично име („морска“) је био атрибут старогрчке богиње Афродите


.

панорама

МОЈА СТРАНА

О мојим путовањима земље које сам посетио:  USA  Канада  Француска  Немачка  Аустрија  Чешка  Словачка  Мађарска  Војводина

 Србија  Хрватска  Република Српска  Италија  Словенија  Босна и Херцеговина  Румунија  Грчка  Израел  Египат  Турска

:

Споменице и захвалнице [уреди | уреди извор]

- Павлица и Wikiwind су приметили мој труд и рад, Хвала!!!.....:

- Ако си већ дошао да ми гледаш страницу не буди лењ него ми убаци коју споменицу или захвалницу. Унапред хвала......:

-

1000 измена
Заслужено!
Рад и труд
Доделио:
Pavlica
За рад и труд
Викивиндов орден
За рад и труд
Za slike koje šalješ na vikipediju.
Фотограф
Доделио: Soundwaweserb

Моји чланци[уреди | уреди извор]

  • Реч аутора

Историја је наука о мртвима која мучи живе.

Нисам никакав експерт у историји, етнологији или лингвистици, већ обичан човек који користи свој ум да логички ствара своје мишљење базирано на ономе што је чуо, видео и прочитао; али сам једно закључио, а то је да је историја играчка похлепних крвника жељних власти, и писаће је погрешно, само ако ће она да им оствари жеље и циљеве. Као што кажу, реци лаж хиљаду пута, хиљаду први пут ће постати истина.

Обичан сам ентузијаста и аматер који се отргао шаблонизму који све више и више хвата маха свуда око нас, којим се гуши свест човека; кренуо сам правцем 'којим се ређе иде', а то је да критички размишљам о свему, чак и о стварима о којима сам већ имао изграђено мишљење. Само на такав начин човек може рећи да има своје ја, јер га сам непрестано ствара.


Напоменa: Овај рад јесте резултат мукотрпног истраживања свих ових насељених места појединачно трајало је годининама, све ово сажето у књизи и дајем на увид читаоцима историје.кратак историјски преглед овог подручја од праисторијских времена до стварање државе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Највећи прилог у овом делу чине ,»Летописи« и трудио се да не пропустим ниједну важну чињеницу у прошлости описиваних места.

  • „Летопис“: Подунавска места и обичаји M.Марина (Беч 1999 г.). Летопис pериод 1812 – 2009 г. Саставио од Писаних трагова, Летописа, по предању места у Јужној Србији и Војводини, места и обичаји настанак села ко су били Досељеници чиме су се бавили мештани?...И порекло досељеника.

списак веза[уреди | уреди извор]