Кошутњак филм

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Кошутњак филм
Делатностпродукција и дистрибуција кинематографских дела, филмског и тв програма
Основано2005.
Београд
ОснивачиЗоран Јанковић
СедиштеКнеза Вишеслава 88 11030 Београд
Руководиоци
Зоран Јанковић
Веб-сајтkosutnjakfilm.rs

Кошутњак филм је продуцентска кућа за филмску и тв производњу, издавачку делатност и маркетинг у власништву Зорана Јанковића .

Од свог оснивања 2005. године, учествује у продукцији и реализацији многобројних популарних тв серија, играних и документарних филмова, ДВД и књижевних издања. Први пројекат у продукцији Кошутњак филма је био документарно играни филм Здравка Шотре Где цвета лимун жут из 2006. године.

Посебно место у раду Кошутњак филма заузима производња играних тв серија. Као највећи произвођач овог програма, серије у извршној продукцији Кошутњак филма су постигле велики успех код публике и редовно бележе високу гледаност.

Највише серија је рађено за РТС где редовно постижу високу гледаност и ваља споменути популарне наслове попут Бела лађа, Оно наше што некад бејаше, Рањени орао, Грех њене мајке, Непобедиво срце, Мој рођак са села, Цват липе на Балкану, Бранио сам Младу Босну и за националну Прву српску телевизију попут Шешир професора Косте Вујића, Самац у браку и Једне летње ноћи.

Најпознатији играни филмови које је реализовала ова кућа су Рањени орао (сиже популарне серије), Шешир професора Косте Вујића, студентски омнибус филмови Где је Нађа? и Црвени макови, Кад љубав закасни, Бранио сам Младу Босну и награђивана копродукција Ничије дете.

Од документарних филмова ваља још споменути и Кнежевина Србија, Краљевина Србија, Жарково, прича која траје, Доба Дунђерских које потписују као извршни продуцент.

За Телеком Србију као извршни продуцент током 2019. године реализовали серију по сценарију Синише Павића Јунаци нашег доба, а у плану је и друга сезона. Крајем 2019 завршен је са снимањем и нов филм Дарка Бајића Очеви слободе по сценарију Милована Витезовића о присаједињењу Војводине Србији после завршетка Првог светског рата у копродукцији са Зилион филмом чија премијера је планирана за мај 2020 године.

Власник Кошутњак филма Зоран Јанковић потврдио је да ће се још радити током 2019. и ситком у 50 наставака Случај породице Бошковић по сценарију Нине Џувер и Катарине Јанковић, а током 2020. по сценарију Ђорђа Милосављевића а по књизи Ратка Дмитровића тв серијал у 12 наставака Бележница професора Мишковића.

Од будућих пројеката у припреми које планира продуцирати ваља споменути игране филмове Принц Растко Српски, копродукције Тротоари раја и Луминоус a у поодмаклој фази реализације је Златно доба Српског Манчестера .

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]