Криминалци у оделима

С Википедије, слободне енциклопедије
Криминалци у оделима
Криминалци у оделима
Преп. и каоБело одело
Жанрдрама
АуторЏеф Истин
УлогеМет Бомер
Тим Дикеј
Вили Гарсон
Марша Томасон
Тифани Тисен
Натали Моралес
Хилари Бартон
Шариф Аткинс
Број сезона6
Број епизода81
Време трајања43 минута
Продукција
Извршни продуцентЏеф Истин
Џеф Кинг
Марк Гуфман
Ник Тил
ПродуцентМарго Мирс Меси
Мет Бомер
Тим Дикеј
Дон Курт
ПродукцијаJeff Eastin & Warrior George Productions
Fox Television Studios
Дистрибуција20th Television
Емитовање
ЕмитерUSA Network
Премијерно
приказивање
23. октобар 2009. — 18. децембар 2014.
Емитовање у Србији
ЕмитерFox
Нова С
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Бело одело (енгл. White Collar), позната и као Бело одело, је америчка драмска телевизијска серија чији је творац Џеф Истин, док су у главним улогама Тим Дикеј као ФБИ специјални агент Питер Берк[1] и Мет Бомер као Нил Кефри,[2] веома интелигентни и мултиталентована варалица који ради као Бјурков доушник. У осталним главним улогама се појављују Вили Гарсон и Тифани Тисен. Премијера серије била је 23. октобра 2009. године и емитовано је шест сезона, са последњом сезоном која се завшила 18. децембра 2014. године на USA Network.

У Србији се емитовала на каналима Fox и Нова С. Серија се емитовала титлована на српски.

Радња[уреди | уреди извор]

Нил Кефри, позната варалица, фалсификатор и лопов, заробљен је након трогодишње игре мачаке и миша са ФБИ-ом, посебно специјалним агентом Питером Берком. Са само три месеца у својој четворогодишњој казни, он бежи да тражи своју девојку, Кејт. Петер Берк поново проналази Кефрија и враћа га у затвор. Овог пута, Кефри предлаже споразум да помогне Берку да ухвати опасне криминалце са белим крагама код ФБИ-а као део програма ослобађања од посла. Након неког оклевања, Берк се слаже. На тај начин започињу свој неконвенционалан и тестиран однос.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Parting Shots”. White Collar. Сезона 4. Епизода 4. 31. 7. 2012. c. 40 мин. USA Network. „It is our recommendation that he [Peter Burke] be reinstated as Special Agent in Charge of the Manhattan White Collar Division effective immediately. 
  2. ^ „Character Profile: Neal Caffrey”. USA Network. 4. 11. 2009. Архивирано из оригинала 13. 04. 2012. г. Приступљено 29. 11. 2009. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]