К1 (ТВ канал)

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са К1 ТВ)
К1
Типпретплатнички телевизијски канал
Земља Србија
СлоганГледај без стида
СедиштеДечанска 12, Београд
ВласникMinacord Media
Кључни људиЖељко Јоксимовић (директор, главни и одговорни уредник)
Датум покретања23. март 2020. год.; пре 4 године (2020-03-23)
Формат слике1080i (HDTV)
Мрежне
афилијације
ТВ ДР
Казбука
Веб-сајтk1tv.rs

К1 је српски претплатнички телевизијски канал који је покренут 23. марта 2020. године. Власник канала је предузеће Minacord Media.[1] Седиште канала се налази на адреси Дечанска 12, Београд.

К1 приказује музичко-забавни садржај домаће продукције, као и премијерно приказивање популарних страних телевизијских формата. Временом, на канал К1 ТВ су прешла позната телевизијска лица, која на истој телевизији воде емисије.

К1 је такође конкурисао за националну фреквенцију на редовном конкурсу 2022 године.

Програм[уреди | уреди извор]

К1 на свом програму приказује домаће и међународне емисије, серије и филмове. С обзиром да је музичко-забавни канал, К1 често током рекламног блока приказује видео спотове домаћих и страних извођача.К1 телевизија је позната по емитовању живог програма (емитовање програма уживо)

Информативни програм[уреди | уреди извор]

К1 приказује касни јутарњи програм Кец на једанаест почевши од 24. јуна 2020. године, чији су водитељи Бошко Јаковљевић и Александра Јефтановић.[2] Емисија се приказује радним данима од 11 до 13 часова. Крајем 2023. године Александра Јефтановић напушта телевизију К1, а од 29. јануара 2024. године Јелена Хелц се придружује Бошку Јаковљевићу као водитељка емисије.

Од 7. децембра се на К1 приказује јутарњи програм Уранак (УранаК1), чије су водитељке Јована Јоксимовић и Мања Грчић. Од 9. фебруара 2021. Уранак води и Бојана Бојовић, која је до тада била једна од уредница, прво као замена за Јовану Јоксимовић и Мању Грчић, а потом као водитељка викенд издања. Емисија се приказује сваког дана од 7:25 до 11 часова. Од септембра 2021. Драго Јовановић радним данима води јутарњи програм уместо Мање Грчић. Од 17. септембра 2022. године, Уранак више нема викенд издање, али се у том термину приказује јутарњи програм ТВ Танјуг Добро јутро Танјуг, који воде Зоран Остојић и Милорад Комраков.

Од 20. септембра 2021. К1 приказује вести ТВ Танјуг у 7:00, 15:00 и 19:00 часова, а од 31. јануара 2022. емитују се и вести у 22 часа.

Забавни програм[уреди | уреди извор]

К1 је при почетку приказивања почела са премијерним приказивањем емисија које су направљене у сопственој продукцији, као што су Дневна доза попа (Наташа Аксентијевић и Предраг Дамњановић), Шта сам теби и ко сам себи (Иван Станковић).

Коук студио (CokeTM Studio) представља музичку емисију у којој разни домаћи извођачи изводе песме уживо.

На почетку јесење телевизијске сезоне 2020. године су почеле са приказивањем следеће емисије: Преживели чији је водитељ Милан Калинић, Држ' га Божо, хумористичка емисија са Калинићем и Анђелком Прпић за коју сценарио пишу сатиричари са портала Njuz.net, Јојо на точковима Саре Јовановић и Дуње Јованић као и ријалитија Мој савршени брак певачице Гоце Тржан и емисије Гоца шоу који се наслања на тај ријалити.

Почетком јуна 2021. је са емитовањем започела нова колажна емисија Викенд на К1, коју води Наталија Милосављевић, водитељка на Радију Новости, а уредник је Огњен Несторовић, бивши водитељ на ТВ Пинк и ТВ Прва.

25. септембра 2021. године започело је емитовање емисије Први ред која се емитује викендом од 14 сати а од 12. фебруара у новом термину од 16 сати водитеља Огњена Несторовића, а 4. октобра емитовање колажне емисије Ми данас, коју воде Мања Грчић и Ивон Јафали. 13. октобра почиње са емитовањем емисија На мој начин у којој водитељка Наташа Аксентијевић приказује своју борбу са вишком килограма, а емитовање је прекинуто у априлу 2022. године, када и емисија Гоца шоу.Oд септембра 2023. године емисија Први Ред се емитује радним од 17:50 часова. Емисија Викенд на К1 се не емитује док водитељка те емисије Наталија Милосављевић почиње да води емисију Ми Данас уместо Мање Грчић. Емисија Ми Данас се емитује од 16 часова радним данима истовремено на ТВ Танјуг и ТВ К1. Емисија Преживели престаје са емитовањем, већ се понедељком уместо те емисије емитује спортска емисија Индиректно коју воде Милан Калинић и Предраг Поповић Поп.


12. фебруара 2022. године је започето емитовање емисије Ако проговорим, коју води Гоца Тржан.

Приказане емисије на каналу К1 ТВ су:

Серијски програм[уреди | уреди извор]

Стране серије које су се емитовале на каналу К1 су Клуб 57, Женски рај, Моја генијална пријатељица, као и домаће серије Дуг мору, Јунаци нашег доба, Војна академија, Јужни ветар, Тајна винове лозе, Једини излаз ,Рањени орао, Клан, Мочвара и Случај породице Бошковић. Серија Колегинице се премијерно емитовала на овој телевизији.

Приказане серије на каналу К1 ТВ су:

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „K1, TV Doktor i Kazbuka – ekskluzivno na mts TV-u!”. mts.rs (на језику: српски). 16. 3. 2020. Приступљено 24. 3. 2020. 
  2. ^ „Kao nekad u emisiji CITY: Boško i Aleksandra opet zajedno na malom ekranu!”. mondo.rs (на језику: српски). 23. 6. 2020. Приступљено 1. 7. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]