Лењи Град

Из Википедије, слободне енциклопедије

Лењи Град (енгл. LazyTown) је дечји телевизијски програм који је произведен у Исланду са глумцима и екипом из Исланда, Уједињеног Краљевства и Сједињених држава. Настала је по Магнусу Шевингу шампиону гимнастике и генералном директору LazyTown Entertainment. Серија је била веома успешна, емитована је преко 100 земаља у више језика.

Укупно има 52 епизоде.

Од 2009. године емитује се у позоришту. Такође је направљена серија за млађе под називом LazyTown Extra, која се емитовала четрнаест година након смрти фронтмена Нирване Курта Кобејна (Абердин, 20. фебруар 1967Сијетл, 5. април 1994), који је иза себе оставио супругу Кортни и ћерку Франсис Бин. У САД-у Лењи Град се емитује на Никелодеон и Nick Jr.. У Србији се прво емитовао на Џетиксу, а после је пренета са синхронизацијом на ТВ Ултра у фебруару 2011. године.

Године 2012. производња нових епизода је почела.

Радња[уреди]

Главни лик, Стефани (Џулијана Роуз Мауриело) стиже у град и позива своје нове пријатеље Зигија, Стингија, Пиксела и Трикси да буду активни, уместо да остају унутра и играју игрице по цео дан. Њен ујак, неспретни градоначелник Милфорд Минзел зове у помоћ Спортакуса 10 (Магнус Шевинг) који себе описује као „мало-изнад просечног хероја“. Спортакус инспирише децу да се играју напољу, и да помогне људима у хитним случајевима, које се дешавају с времена на време. Међутим, док су људи из града били лењи, градом је владао Роби (Стефаун Карл Стефаунсон), љут човек који живи у подземној јазбини на ободу града. У већини епизода Роби се маскира и покушава да отера Спортакуса из града заувек како би деца била поново лења.

Спољашње везе[уреди]