Лов на ватру

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Лов на ватру
Lov na vatru.jpg
Корице књиге српског издања
Настанак и садржај
Ориг. насловCatching Fire
АуторСузан Колинс
Земља САД
Језикенглески
Жанравантура
дистопија
научна фантастика
Издавање
Број страница391
Превод
Датум
издавања

1. септембар 2009.
Хронологија
ПретходникИгре глади
НаследникСјај слободе

Лов на ватру (engl. Catching Fire) је роман за младе из 2009. који је написала Сузан Колинс и наставак романа Игре глади. Књига је први пут објављена 1. септембра 2009. у издању Scholastica у тврдом повезу, а касније је постала доступна и у електронској и аудио форми.

Роман је добио позитивне критике, а као главне теме се спомињу опстанак, државна контрола, бунтовност и међузависност против независности.

Филмска адаптација, Игре глади: Лов на ватру, премијерно је приказана 22. новембра 2013.

Радња[уреди]

Books-aj.svg aj ashton 01g.svg УПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис књиге!

Упркост лошим изгледима, Кетнис је победила у Играма глади. Она и Пита Меларк преживели су чудесном игром случаја. Требало би да одахне, да буде срећна. Најзад, вратила се својој породици и дугогодишњем пријатељу Гејлу. Ипак, ништа није у складу са њеним жељама. Гејл је леденим понашањем држи на дистанци. Пита јој је потпуно окренуо леђа. Шушка се о побуни против Каптиола – побуни којој су Пита и Кетнис допринели.

Кетнис у шоку схвата да је покренула немире које више не може да заустави. Док се ближи време за њену посету дистриктима током окрутне Победничке турнеје, улози су већи него икада. Ако не буду у стању да докажу, изван сваке сумње, да су потпуно заљубљени једно у друго, последице ће бити застрашујуће.

Спољашње везе[уреди]