Мари (криптид)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Мари
Tyrannosaurus silhouette.svg
Група:Криптид
Подгрупа:Живи диносаур”, Језерско чудовиште
Станиште:околина језера Мари
Илустрација.
илустрација наводног изгледа Марија

Мари (енгл. Murray) је наводно криптид из околине језера Мари на острву Нова Гвинеја. Опис Марија је налик опису криптида Диносаура са Нове Британије и Буруњора.

Опис криптида[уреди]

Описује се као диносаур Теропод из породице Тираносаура, као што је славни Т-рекс. Дуг је 6,09 метара и широк 1,82 метара. Има кратке руке и задње ноге дебеле као дебло палме, дуг реп, масивну главу са очима великим као у говеда и оштрим зубима дугим као прсти у одраслог човјека. Кожа му је љускава и слична крокодилској, зелене боје због ситни алги на површини, и низ леђа има троугласте наборе. Добар је пливач и зна се добро стопити са околином (нпр. на површини језера зна имитирати дебло које плута). Мари је агресивна животиња и од првог виђења овог бића десили су се многи нестанци људи и стоке у околини језера Мари.

Хронологија сусрета са овим бићем и виђења[уреди]

  • Прво виђење Марија се десило 11. децембра 1999. године, кад је мања група сељака, док је весла у кануима, видјела биће налик на диносаура Теропода како плива у плитким водама језера око отока Бобоа.
  • Исте године два мисионара су видјели слично биће на овом подручју.
  • У јуну 2000. године мисионари из провинције Папуа, који су путовали у регију језера Муреј су испитивали локано становништво о Марију и показивали им слике диносаура из палеонтолошки књига. Кад су показали слику Т-рекса, становници су постали узнемирени и потврдили су да Мари наликује на овог диносаура.
  • У јуну 2013. године је виђено је биће налик диносауру Тероподу.

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]