Минимакс ТВ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Минимакс
Тип кабловски и сателитски канал
Земља  Србија
 Мађарска
 Албанија
 БиХ
 БЈРМ
 Црна Гора
 Румунија
 Молдавија
 Чешка
 Словачка
 Словенија
Власник АМЦ нетворкс
Датум покретања 1996.
Формат слике 16:9 / 4:3
Веб-сајт Званични веб-сајт

Минимакс (енгл. Minimax) централноевропски је кабловски и сателитски дечији канал. Доступан је у Србији, Мађарској, Чешкој, Словачкој, Босни и Херцеговини, Румунији, БЈР Македонији, Молдавији, Словенији и Црној Гори са аудијом на српском, мађарском, чешком, словеначком и румунском. Минимакс је 27. марта 2013. године променио свој лого у .

У Србији се Минимакс првобитно емитовао од 6 сати ујутру до 8 увече,[1] а након тога је ишао садржај канала Синеманија плус. У децембру 2017. објављено је да ће 1. јануара 2018. године Минимакс прећи 24-часовну шему емитовања.[2]

Од 28. августа 2018. канал Минимакс се, као и остали канали из АМЦ групе, више не емитује на платформама кабловских оператера СББ, Тотал ТВ и Телемах.

Историја[уреди]

Телевизија је започела са емитовањем 1999. године у Мађарској. Она је тренутно доступна на подручју Мађарске и Румуније од 2001. године, у Чешкој и Словачкој од 2003. године, у Србији од 2008. године и на територији Пољске од 1999. до 2004. године. У Мађарској од Априла 2007. године дели платформу са Анимаксом (Аниме) након осам сати. ТВ Канали који су (до 2018.) делили канал са Минимаксом су: MusicBox (Музички спотови) GameOne (Видео Игре) iTV (Видео игре) и Cherry Music (Музички спотови).

Српска верзија[уреди]

Српска верзија се емитује од 2008. године на територији Србије, Босне и Херцеговине, БЈР Македоније и Црне Горе, у потпуности синхронизована на српски језик. Синхронизације за овај канал продуцирали су српски студији Суперсоник и Студио, мађарски студио Сабвеј, као и македонски студио Кларион. Такође су емитоване и синхронизације продуциране од стране студија Лаудворкс, Блу хаус, Идеограм, Призор и Маркони, као и дечије телевизије Хепи. 1. јануара 2018. године канал је прешао на 24-часовну шему емитовања.

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]