Minimax (ТВ канал)

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Минимакс (ТВ канал))
Иди на навигацију Иди на претрагу
Минимакс
Типкабловски и сателитски канал
Земља Србија
 Мађарска
 Албанија
 БиХ
 Северна Македонија
 Црна Гора
 Румунија
 Молдавија
 Чешка
 Словачка
 Словенија
ВласникАМЦ нетворкс
Датум покретања1996.
Формат слике16:9 / 4:3
Веб-сајтЗванични веб-сајт

Минимакс (енгл. Minimax) централноевропски је кабловски и сателитски дечији канал. Доступан је у Србији, Мађарској, Чешкој, Словачкој, Босни и Херцеговини, Румунији, БЈР Македонији, Молдавији, Словенији и Црној Гори са аудијом на српском, мађарском, чешком, словеначком и румунском. Минимакс је 27. марта 2013. године променио свој лого у .

У Србији се Минимакс првобитно емитовао од 6 сати ујутру до 8 увече,[1] а након тога је ишао садржај канала Синеманија плус. У децембру 2017. објављено је да ће 1. јануара 2018. године Минимакс прећи 24-часовну шему емитовања.[2]

Од 28. августа до 18. децембра 2018. канал Минимакс се, као и остали канали из Еј-Ем-Си групе, није емитовао на платформама кабловских оператера СББ, Тотал ТВ и Телемах.

Историја[уреди | уреди извор]

Телевизија је започела са емитовањем 1999. године у Мађарској. Она је тренутно доступна на подручју Мађарске и Румуније од 2001. године, у Чешкој и Словачкој од 2003. године, у Србији од 2008. године и на територији Пољске од 1999. до 2004. године. У Мађарској од Априла 2007. године дели платформу са Анимаксом (Аниме) након осам сати. ТВ Канали који су (до 2018.) делили канал са Минимаксом су: MusicBox (Музички спотови) GameOne (Видео Игре) iTV (Видео игре) и Cherry Music (Музички спотови).

Српска верзија[уреди | уреди извор]

Српска верзија се емитује од 2008. године на територији Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе, у потпуности синхронизована на српски језик. Синхронизације за овај канал продуцирали су српски студији Суперсоник и Студио, мађарски студио Сабвеј, као и македонски студио Кларион. Такође су емитоване и синхронизације продуциране од стране студија Лаудворкс, Блу хаус, Идеограм, Призор и Маркони, као и дечије телевизије Хепи. Дана 1. јануара 2018. године канал је прешао на 24-часовну шему емитовања. Од 28. августа до 18. децембра 2018. канал Минимакс се, као и остали канали из Еј-Ем-Си групе, није емитовао на платформама кабловских оператера СББ, Тотал ТВ и Телемах.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]