Мирослав Васин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Мирослав Васин
Miroslav Vasin.jpeg
Мирослав Васин
Биографија
Датум рођења (1955-06-18)18. јун 1955.(63 год.)
Место рођења Београд
СФРЈ
Универзитет Правни факултет Универзитета у Београду
Политичка
партија
Демократска странка
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова
2012.
Избори 10. јул 2012.
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину
Избори март 2013.
Реизбор(и) март 2015.

Мирослав Васин је српски политичар из Новог Сада, актуелни потпредседник Скупштине АП Војводине и председник Покрајинског одбора Демократске странке, члан је Председништва и Главног одбора Демократске странке.

Биографија[уреди]

Мирослав Васин је рођен 18. јуна 1955. године у Београду. Завршио је Гимназију „Тодор Дукин“ у Бечеју, а Правни факултет у Београду. Од 1979. до 1981. године је радио у „Фадип“ [[Бечеј]. Од 1981. до 1990. године је био запослен у „Хинсу“ у Новом Саду, где је обављао дужност директора правних послова. Од 1990. до 2002. године је радио у „Албусу“ а. д. Нови Сад, као помоћник генералног директора. Од 2002. до 2008. године је запослен у Покрајинском секретаријату за рад, запошљавање и равноправност полова као помоћник покрајинског секретара. Био је председник Управног одбора АД “Албус“ од 1991. до 1995. године, судија у Суду части Привредне коморе СФРЈ, члан Савета за запошљавање Републике Србије, члан Савета за заштиту на раду Републике Србије, председник Социјално-економског савета АП Војводине је био у три мандата по годину дана.. Био је члан Савета за избегла, прогнана и расељена лица. Био јр потпредседник Штаба за ванредне ситуације АП Војводине за време катастрофалних поплава 2014.г. и координирао је активности снабдевања, молилизације и смештаја угрожених у успешној одбрани Војводине од високих вода. У периоду од 2о14.г. до 2016.г. био је командант Штаба за ванредне ситуације АП Војводине.

Обављао је дужност председника Одбора за изградњу Едукативног центра АП Војводине за обуке у професионалним и радним вештинама. Налазио се на челу стручног тима за израду Програма за подстицање привреде, предузетништва и занатства АП Војводине.Један је од покретача социјалног дијалога у Војводини.Креатор је програма запошљавања АП Војводине, Пројекта запошљавања стручњака у војвођанским селима и Програма доделе кућа младим брачним паровима који из града долазе да живе на селу.

Од 2008. до 2012. године, као члан Покрајинске владе, обавља функцију Покрајинског секретара за рад, запошљавање и и равноправност полова, а од 2012. налази се на функцији Покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова.Од 2014. до 2016. обавља функцију потпредседника Покрајинске владе.[1]

Говори руски и служи се енглеским језиком. Ожењен је, отац троје деце.

Награде и признања[уреди]

Coat of arms of Vojvodina.svg
Овај чланак је дио серије о
политичком систему Војводине
Шаблон:Политички систем Србије
Историјат идеје о аутономији

Добитник је Плакете општине Шид, Плакете општине Беочин, проглашен за почасног грађанина Ривице и Вишњићева, добитник је међународне награде Европске асоцијације туристичких новинара за 2013, као и награде „Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос развоју предузетништва у Србији. За време његовог мандата, Покрајински секретаријат за рад, запошљавање и и равноправност полова је добитник „Првомајске награде“ Већа самосталних синдиката града Новог Сада и општина, док су два пројекта из области родне равноправности проглашена најбољим у региону од стране Уједињених нација и Европске комисије. У области привреде, Секретаријат је добитник међународних признања у области туризма и кластерског организовања.

Објављењи радови[уреди]

Објавио је више стручних радова у области рада и запошљавања од којих су најважнији:

  • „Социјални дијалог - европска тековина без алтернативе“
  • „Утицај приватизационих процеса на проблем незапослености“
  • „Улога региона и локалних заједница у запошљавању“
  • „Самозапошљавање као стуб запошљавања“
  • „Седам поглавља Програма за подстицање привреде, предузетништва и зантства у АП Војводини“[2]

Референце[уреди]

  1. ^ „Биографија: Мирослав Васин“ Archived 20150626112540 at ds.org.rs Error: unknown archive URL, 16. јули 2015. Приступљено 17. јулa 2015.
  2. ^ „Биографија: Мирослав Васин“. Приступљено 17. јулa 2015.

Спољашње везе[уреди]