Мишел Лозанић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Мишел Лозанић
Misel1.jpg
Личне информације
Репрезентација Србија
Датум рођења(1990-09-11)11. септембар 1990.(29 год.)
Место рођењаЗрењанин
 Србија
Висина1,77 m
Маса76 kg
Веб-сајтmisellozanic.com
Спортске информације
СпортФитнес

Мишел Лозанић (рођен 11. септембра 1990. године у Зрењанину) је српски професионални фитнес такмичар у спорт-физик категорији, фитнес модел и персонални тренер. Освајач је две светске титуле, у Верони, под окриљем WABBA федерације, и у Риму, са шампионата који је организовала IBFA федерација (обе у 2016 години). Исте године освојио је и европско злато у Будимпешти под окриљем (тада) матичне WBPF федерације (у којој је такође освојио и два везана сребра на светским шампионатима у Мумбају 2014. и Бангкоку 2015. године). Освајач је и сребрне медаље са престижног такмичења "Мистер униврерзум" одржаног под NAC федерацијом у Хамбургу 2016. године али и многих других медаља са бројних домаћих и међународних такмичења. Од 2017. године такмичи се под ИФББ федерацијом.

Биографија[уреди]

Лозанић је рођен 1990. године у Зрењанину, Србија. Одрастао је у малом војвођанском селу Војвода Степа где је завршио основну школу. Средњу техничку школу завршио је у Кикинди а факултет за екологију и заштиту животне средине у Београду.

Пре него што се у потпуности посветио фитнесу, Мишел се опробао у разним спортовима као што су карате, кросфит, бодибилдинг, маратон али и у многим тимским спортовима.

2015. године основао је фитнес и бодибилдинг клуб "Војвода Степа" у истоименом месту.

Професионална каријера[уреди]

Његова професионална каријера у фитнесу започиње пред крај 2014. године. На фитнес сцену први пут је закорачио 2. новембра 2014. године, у Новом Саду, на отвореном првенству Србије, у организацији WBPF федерације. То је био његов први наступ и прва освојена титула у овом спорту. Недељу дана касније отишао је и на своје прво међународно такмичење. У Бечу, 8. новембра 2014. године, на WBPF отвореном првенству Аустрије, Мишел је заузео треће место што је била генерална проба пред WBPF светски шампионат у Индији.

Његов велики деби уследио је у Мумбају на шестом WBPF светском првенству (5-10. децембар 2014). Тамо је заузео друго место што је представљало резултат раван чуду за момка који је свој први наступ забележио тек месец дана раније. Ово је био кључни моменат да прекине експериментисање и своју каријеру у потпуности усмери ка такмичарском фитнесу.

У 2015. години Мишел је наступио на истим такмичењима као и у својој дебитантској сезони. Одбранио је титулу на отвореном првенству Србије и потврдио сребро са светског првенства. Искорак је направљен у Аустрији где је освојио своју прву међународну титулу. Све три медаље освојене су у WBPF федерацији. Пропустио је већи део такмичарске сезоне, укључујући и европско првенство у Холандији како би се што боље припремио за седмо WBPF светско првенство и напао титулу. Као и у Индији годину раније, и у Бангкоку му је фалио један корак до најсјајнијег одличја.

У наредној сезони Мишел се одлучује за промену тактике. Током 2016. године учествовао је на осам тамичења и освојио медаљу на сваком од њих (укупно шест златних и две сребрне медаље). Такмичио се на турнирима организованим од стране четири различите федерација (WABBA, IBFA, NAC и WBPF). Те године освојио је два светска наслова (WABBA, IBFA) а сезону је крунисао сребрном медаљом на престижном "Мистер универзуму" у Хамбургу (NAC). Због физичке исцрпљености пропустио је осмо WBPF светско првенство у Патаји, где је био заштитно лице и спортски амбасадор. Паузу између две полусезоне провео је на припремама у Дубаију где је такође радио и као персонални тренер. Из административних разлога, његове три последње медаље у 2016. години, званично су освојене под заставом Мађарске пошто се такмичио као члан мађарског националног бодибилдинг и фитнес тима.

Лозанић је брзо стекао популарност у спортским круговима у Србији, највише захваљујући бројним успесима које је остварио за кратко време. Појављивао се у бројним телевизијским гостовањима а његовим успесима посвећени су бројни чланци у домаћој штампи и на интернет порталима.

Од 2017. године, такмичи се под ИФББ федерацијом.

Историја резултата[уреди]

2014:

2015:

 • Србија WBPF Отворено првенство Србије, Ниш, Србија - Gold medal world centered-2.svg Шампион
 • Аустрија WBPF Отворено првенство Аустрије, Беч, Аустрија – Gold medal world centered-2.svg Шампион
 • Тајланд WBPF Светско првенство, Бангкок, Тајланд - Silver medal world centered-2.svg Сребро

2016:

 • Аустрија WBPF Отворено првенство Аустрије, Беч, Аустрија – Gold medal world centered-2.svg Шампион [2]
 • Мађарска WBPF Европско првенство, Будимпешта, Мађарска - Gold medal world centered-2.svg Шампион [3]
 • Мађарска "Mom Beach Games", Будимпешта, Мађарска - Gold medal world centered-2.svg Шампион
 • Мађарска "Scitec Nutrition Superbody", Будимпешта, Мађарска - Silver medal world centered-2.svg Сребро [4]
 • Србија WBPF Отворено првенство Србије, Нови Сад, Србија - Gold medal world centered-2.svg Шампион
 • Италија WABBA Светско првенство, Верона, Италија - Gold medal world centered-2.svg Шампион
 • Италија IBFA Светско првенство, Рим, Италија - Gold medal world centered-2.svg Шампион [5]
 • Немачка NAC Мистер Универзум, Хамбург, Немачка - Silver medal world centered-2.svg Сребро [6]

2017:

2018:

2019:

Биланс медаља[уреди]

Врста такмичења Gold medal world centered-2.svg Silver medal world centered-2.svg Bronze medal world centered-2.svg Укупно
Светска првенства 2 2 0 4
Мистер Универзум 0 1 0 1
Европска првенства 1 0 0 1
Остала такмичења 14 1 1 16
Укупно 17 4 1 22

Остали спортови[уреди]

Мишел се бави спортом од својих најмлађих дана. Пре фитнеса опробао се и у више других спортова и дисциплина. Као и сва деца у Србији и Мишел је растао уз кошарку, одбојку, рукомет и неизоставно фудбал, али је такође пробао да се такмичи и у неким другим, мање популарним спортовима.

Карате (јуниор):

 • Србија Првенство Средњег Баната, 2004 – Gold medal world centered-2.svg Злато
 • Србија Првенство Војводине, 2004 – Silver medal world centered-2.svg Сребро

Кросфит:

Бодибилдинг:

 • Србија Првенство Војводине, Елемир, 2014 – Gold medal world centered-2.svg Злато
 • Србија Првенство Србије, Панчево, 2014 – Bronze medal world centered-2.svg Бронза

Више пута је учествовао и на познатом Београдском маратону.

Референце[уреди]

Корисни линкови[уреди]