Мрак филм 3

С Википедије, слободне енциклопедије
Мрак филм 3
Scary Movie 3.jpg
Филмски постер
Изворни насловScary Movie 3
РежијаДејвид Закер
СценариоКрејг Мејзин
Пат Профт
Главне улогеАна Фарис
Реџина Хол
Сајмон Рекс
Чарли Шин
Лесли Нилсен
Ентони Андерсон
Кевин Харт
МузикаЏејмс Венабл
Година2003.
Трајање84 минута
Земља САД
Језикенглески
Буџет48 милиона долара
Зарада220,7 милиона долара
Претходни
Следећи
Веб-сајтwww.miramax.com/movie/scary-movie-3
IMDb веза

Мрак филм 3 (енгл. Scary Movie 3) је америчка хорор-комедија из 2003. и представља трећи део из серијала Мрак филм, и први који је режирао Дејвид Закер.

Као и у претходна 2 филма, и у овом се појављују Ана Фарис као Синди Кемпбел и Реџина Хол као Бренда Микс. Нови глумци у овом филму су Чарли Шин, Сајмон Рекс, Ентони Андерсон, Кевин Харт и Лесли Нилсен. Ово је први филм из серијала који не укључује ликове из породице Вејанс. Ликови Шорти Микс и Реј Вилкинс, које су пре играли Марлон Вејанс и Шон Вејанс, се не појављују у овом филму, нити су споменути.

Филм укључује пародије филмова као што су: Круг, Знаци, Матрикс, Матрикс 2 и 8 миља. Филм је добио мешане критике, али је зарадио 220,7 милиона долара широм света, и био номинован за најбољи филм на Тин чоис авордсу.

Радња[уреди | уреди извор]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Кејти и Бека причају о уклетом видео-снимку. После неколико чудних појава, њих две умиру. У међувремену на фарми, у близини Вашингтона, фармер Том Логан и његов брат Џорџ откривају знаке у кукурузу, на којима пише Нападните њих.

Синди Кемпбел, сада репортерка вести, обавештава о знаковима у житу на вестима. Она затим узима свог паранормално обдареног нећака Кодија из школе, где њена најбоља другарица Бренда Микс ради као наставница. Џорџ такође узима своју нећаку Су, која је у том истом разреду. Синди и Џорџ се тада заљубљују једно у друго, па Џорџ позива њу и Бренду на реп борбу са његовим најбољим пријатељима Махаликом и Си Џејом. Џорџ на борби показује свој таленат, али је избачензбог ненамерног нацистичког поздрава.

Након што је одгледала уклети видео-снимак, Бренда позива Синди да јој прави друштво. Након што се неколико пута нашалила са Синди, одлази у дневну собу где се телевизор укључује. Бренда покушава да га угаси, али не успева. Тад Табита излази из телевизора и бори се са Брендом. Табита убија Бренду, док је Синди не знајући за то, све време их је игнорисала. Џорџ тада сазнаје за Брендину смрт, док се његов брат Том сусреће са Сајаманом, који се извињава што је у саобраћајној несрећи убио Томову жену Ени.

Током Брендине сахране Џорџ и Махалик у неуспелом покушају да је оживе, експлодира Брендино тело, и избацују их из куће. Синди након тога одгледа уклети видео-снимак. Тада јој зазвони телефон, и глас каже да ће умрети за 7 дана. Она позива Џорџа, Махалика и Си Џеја у помоћ. Си Џеја говори како његова тетка Шаника може да им помогне, и Синди одлази код ње. Шаника (Пророчица) и њен муж Морфијус тада погледају уклети снимак. На том снимку откривају скривену слику светионика и Шаника се потуче се са Табитином мајком. Шаника говори Синди да нађе тај светионик да разбије проклество. Када се Синди вратила кући, затекла је Кодија како гледа уклети снимак.

На послу, Синди претражује слике светионика и налази слику оног са снимка. Да би сачувала Кодија, она обавештава о снимку на вестима. Њен шеф је спречава у томе и шаље погрешну поруку. Том Логан схвата озбиљност тога када се суочи са ванземаљцем прерушеним у Мајкл Џексона. Председник Харис тада одлучује да посети фарму да би истражио знакове у житу. Синди посећује светионик са снимка, где она открива Архитекту. Он објашњава Синди, да је Табита његова зла усвојена ћерка, коју је њена мајка удавила у бунару на њиховој фарми, пре него што је Табита пренела своје зло на касету Пути Танга. Када је Синди упита за ванземаљце, Архитекта говори да их је Табита вероватно позвала да униште људску расу.

Кад се вратила кући сазнаје да је Коди нестао. Синди га налази на фарми где је он отишао да би се спасио. Том говори свима да се сакрију у подрум, док он, Џорџ и Махалик оду напоље да се суоче са ванземаљцима. У том тренутку на фарму долазе Си Џеј и председник Харис, који откривају да се ванземаљци пријатељи и да су дошли да се суоче са Табитом, јер су и они одгледали уклети снимак.

У подруму куће Синди открива бунар са снимка, где се Табита удавила. Табита се убрзо ту појављује и бори се са Синди. Табита тад узима Кодија. Синди и Џорџ јој нуде место у породици. Табита накратко пристаје, али поново постаје зла и каже да се шалила. У том тренутку председник Харис отвара врата која ударају Табиту и она пада у бунар. Ванземаљци после одлазе у миру, и Синди и Џорџ се венчавају. Одлазе на Медени месец и схватају да су заборавили Кодија. Након што Синди замало удара Кодија аутом, други ауто га удара.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Ана Фарис Синди Кемпбел
Реџина Хол Бренда Микс
Сајмон Рекс Џорџ Логан
Чарли Шин Том Логан
Лесли Нилсен председник Харис
Ентони Андерсон Махалик
Кевин Харт Си-Џеј
Дениз Ричардс Ени Логан
Дру Микушка Коди
Џорџ Карлин Архитекта
Том Кени Ванземаљац
Памела Андерсон Бека
Џени Макарти Кејти

Пародије[уреди | уреди извор]

У филму су пародирани филмови:

Пријем[уреди | уреди извор]

Филм је, од стране критичара, добио мешане критике. Сајт Rotten Tomatoes му је дао рејтинг 36%. Филм је током прве недеље приказивања зарадио преко 48 милиона долара, чиме је премашио свој буџет.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]