Мрак филм 3

Из Википедије, слободне енциклопедије
Мрак филм 3
Scary Movie 3.jpg
Мрак филм 3
Изворни наслов Scary Movie 3
Режија Дејвид Закер
Сценарио Крејг Мејзин
Пат Профт
Главне улоге Ана Фарис
Реџина Хол
Сајмон Рекс
Чарли Шин
Лесли Нилсен
Ентони Андерсон
Кевин Харт
Музика Џејмс Венабл
Година 2003.
Трајање 84 минута
Земља  САД
Језик енглески
Буџет 48 милиона долара
Зарада 220.7 милиона долара
Претходни
Следећи
Веб-сајт www.miramax.com/movie/scary-movie-3
IMDb веза

Мрак филм 3 (енгл. Scary Movie 3) је америчка хорор-комедија из 2003. и представља трећи део из серијала Мрак филм, и први који је режирао Дејвид Закер.

Као и у претходна 2 филма, и у овом се појављују Ана Фарис као Синди Кемпбел и Реџина Хол као Бренда Микс. Нови глумци у овом филму су Чарли Шин, Сајмон Рекс, Ентони Андерсон, Кевин Харт и Лесли Нилсен. Ово је први филм из серијала који не укључује ликове из породице Вејанс. Ликови Шорти Микс и Реј Вилкинс, које су пре играли Марлон Вејанс и Шон Вејанс, се не појављују у овом филму, нити су споменути.

Филм укључује пародије филмова као што су: Круг, Знаци, Матрикс, Матрикс 2 и 8 миља. Филм је добио мешане критике, али је зарадио 220.7 милиона долара широм света, и био номинован за најбољи филм на Тин чоис авордсу.

Радња[уреди]

Видео-снимак тајанственог убице кружи уоколо. Kад га погледате, преостаје вам још седам дана живота. Репортерка вести Синди Kемпбел погледала је ту видео-касету и покушава да избегне смрт. Али то није једина мистерија. На имању локалних фармера Тома и Џорџа појављују се кругови у житу. Уз помоћ тетке Шанике, Синди сумња да су ванземаљци повезани са видео-касетом и мора да реши обе мистерије пре него што наступи смак света.

Улоге[уреди]

Глумац Улога
Ана Фарис Синди Кемпбел
Реџина Хол Бренда Микс
Сајмон Рекс Џорџ Логан
Чарли Шин Том Логан
Лесли Нилсен председник Харис
Ентони Андерсон Махалик
Кевин Харт Си-Џеј
Дениз Ричардс Ени Логан
Дру Микушка Коди
Џорџ Карлин Архитекта
Том Кени Ванземаљац
Памела Андерсон Бека
Џени Макарти Кејти

Пародије[уреди]

У филму су пародирани филмови:

Критике[уреди]

Филм је, од стране критичара, добио мешане критике. Сајт Rotten Tomatoes му је дао рејтинг 36%. Филм је током првенедеље приказивања зарадио преко 48 милиона долара, чиме је премашио свој буџет.