Нацрт:Televizija srpske dijaspore

С Википедије, слободне енциклопедије
Televizije srpske dijaspore - Logo
Logo Televizije srpske dijaspore

Televizija srpske dijaspore (TSD) osnovana je u Minhenu na inicijativu Dalibora Višića, uglednog poslovnog čoveka. Oko projekta su okupljeni profesionalci, na čelu sa glavnim urednikom Radetom Radovanovićem, koji su svojim angažovanjem za kratko vreme u celom svetu enormno podigli gledanost TSDa.

TSD je nemačka televizija na srpskom jeziku, a pored informativne, ima i edukativnu ulogu. Cilj osnivača i celog tima je da oko ovog medija okupi Srbe iz celog sveta, nezavisno od toga odakle dolaze. TSD je takođe otvorena za sve koji govore i razumeju ovaj jezik, bez obzira kako ga zovu.

TSD ne pripada nijednoj političkoj opciji, što otvara prostor za profesionalno i nezavisno izveštavanje, naravno, pridržavajući se pravila novinarske etike. Ova TV kuća je u prvom redu namenjena svim generacijama našeg rasejanja, koje će u bogatim programskim sadržajima naći teme iz svog okruženja. Pored informativnih emisija, programska šema TSD-a obiluje temama iz kulture, umetnosti, politike, zdravlja, sporta, zabave itd.

TSD ima dopisništva u više svetskih centara i otvorena je za saradnju, za predloge i inicijative gledalaca. Kamere ove medijske kuće beleže i najvažnije događaje u zemljama ExYu regiona, a serijski i dokumentarni sadržaji imaju edukativnu ulogu među našim rasejanjem, kako se mlade generacije ne bi obeskorenile.

Televizija srpske dijaspore ne kopa rovove među ljudima sa različitim političkim i bilo kojim drugim stavovima, niti svojim programom utiče na stvaranje nacionalnih, verskih i rasnih podela. Informišući pošteno i jasno, TSD sabira i zbližava!