Н1

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Н1
Типпретплатнички телевизијски канал
Земља Босна и Херцеговина
 Србија
 Хрватска
Оснивање30. октобар 2014. год.; пре 5 година (2014-10-30)
СедиштеБеоград
Загреб
Сарајево
ВласникUnited Group
МатицаUnited Media
Датум покретања30. октобар 2014. год.; пре 5 година (2014-10-30)
Формат слике720p (HDTV)
Веб-сајтwww.n1info.com

Н1 је 24-часовни претплатнички обавештајни канал основан 30. октобра 2014. године који је у власништву предузећа United Media.[1]

Са продукционим центрима у Београду, Загребу и Сарајеву, Н1 је ексклузивни информативни партнер америчког канала CNN.[2] Програм се емитује на српском, хрватском и бошњачком језику.

Доступност[уреди | уреди извор]

Н1 се емитује путем кабловских емитера у Босни и Херцеговини, Хрватској, Северној Македонији, Црној Гори и Србији, као и путем кабловског оператора у Словенији, DHT платформе у Европи и широм света, кроз OTT платформу Нет ТВ Плус.

Продукција[уреди | уреди извор]

Три продукциона центра Н1, у Босни и Херцеговини, Хрватској и Србији, имају сопствени уреднички приступ, новинаре, студије, веб и мобилне платформе, те креирају одвојене садржаје за три земље, а када је у питању програм интересантан за све три средине, удружују се у један регионални канал.

Покренута 30. октобра 2014. године, телевизија Н1 запошљава више од 150 професионалних телевизијских и веб новинара, који производе вести, информативни, спортски, забавни и образовни садржај.

Партнерство са Си-Ен-Еном[уреди | уреди извор]

Н1 је ексклузивни регионални информативни партнер америчког Си-Ен-Ена (енгл. CNN) и може емитовати програме Си-Ен-Ена који су важни гледаоцима у региону, што у исто време телевизији Н1 омогућава да свој садржај од међународне важности размењује са Си-Ен-Еном.

Ово партнерство такође омогућава телевизији Н1 да се ослања на богато глобално искуство Си-Ен-Ена у областима прикупљања вести и прављења програма, кроз ексклузивни приступ живим ванредним међународним вестима и прилозима, за емитовање на Н1. Први пут у региону преводио се одабрани програм,као и вести Си-Ен-Ена.

ТВ програм (емисије)[уреди | уреди извор]

Главна информативна емисија је дневник,који продукциони центри реализују засебно.У Хрватској почиње у 18 часова,док у Босни и Херцеговини и Србији почиње у 19 часова. Поред дневника,на сваких сат времена се емитује "Н1 Инфо" програм који је вид "кратких вести",уз преглед спортских вести и временске прогнозе.

Осим ових емисија,емитују се и "Нови дан" (јутарњи програм), "Дан уживо" (поподневни програм), "Инфо биз", "Прессинг", "Глобал инфо Си-Ен-Ен" , "Сцена", "Нет Контекст" као и многе друге емисије.[3]

ТВ лица[уреди | уреди извор]

На телевизији Н1 ради веома велики број публици добро познатих новинара и водитеља,који су своју професионалну каријеру наставили на Н1.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „O nama”. rs.n1.info. Приступљено 04. 10. 2018. 
  2. ^ „Ovo je programska šema nove N1 televizije! (FOTO)”. Telegraf.rs. Приступљено 04. 10. 2018. 
  3. ^ „Tv Emisije”. N1 Srbija (на језику: српски). Приступљено 2020-06-19. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]