Н1

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Н1
ТипТВ мрежа
Земља Србија
 Хрватска
 Босна и Херцеговина
Доступнострегионална, путем кабловске, сателитске, ИПТВ и интернета
Оснивање2014.
СедиштеБеоград,  Србија
Загреб,  Хрватска
Сарајево,  Босна и Херцеговина
Радиодифузно
подручје

 Србија
 Хрватска
 Босна и Херцеговина
 Црна Гора
 Северна Македонија
 Словенија
ПодручјеБалканско полуострво
ВласникAdria News (United Media)
Датум покретања30. октобар 2014.
Веб-сајтrs.n1info.com

Н1 је прва регионална и локална 24-часовна интернет платформа и телевизијска мрежа за емитовање вести и актуелности за више од 20 милиона људи на Балкану. Са продукционим центрима у Београду, Сарајеву и Загребу, Н1 је ексклузивни информативни партнер америчког Си-Ен-Ена. Са емитовањем програма кренула је 30. октобра 2014. године.[1] Програм се емитује на српском, хрватском и бошњачком језику.

Н1 је у власништву компаније Adria News, која је у оквиру компаније United Media.[2]

Доступност[уреди]

Н1 се емитује путем кабловских емитера у Босни и Херцеговини, Хрватској, Северној Македонији, Црној Гори и Србији, као и путем кабловског оператора у Словенији, DHT платформе у Европи и широм света, кроз OTT платформу Нет ТВ Плус.

Продукција[уреди]

Три продукциона центра Н1, у Босни и Херцеговини, Хрватској и Србији, имају сопствени уреднички приступ, новинаре, студије, веб и мобилне платформе, те креирају одвојене садржаје за три земље, а када је у питању програм интересантан за све три средине, удружују се у један регионални канал.

Покренута 30. октобра 2014. године, телевизија Н1 запошљава више од 150 професионалних телевизијских и веб новинара, који производе вести, информативни, спортски, забавни и образовни садржај.

Партнерство са Си-Ен-Ен-ом[уреди]

Н1 је ексклузивни регионални информативни партнер америчког Си-Ен-Ена (енгл. CNN) и може емитовати програме Си-Ен-Ена који су важни гледаоцима у региону, што у исто време телевизији Н1 омогућава да свој садржај од међународне важности размењује са Си-Ен-Еном.

Ово партнерство такође омогућава телевизији Н1 да се ослања на богато глобално искуство Си-Ен-Ена у областима прикупљања вести и прављења програма, кроз ексклузивни приступ живим ванредним међународним вестима и прилозима, за емитовање на Н1. Први пут у региону преводио се одабрани програми и вести Си-Ен-Ена.

Референце[уреди]

  1. ^ „Ovo je programska šema nove N1 televizije! (FOTO)”. Telegraf.rs. Приступљено 04. 10. 2018. 
  2. ^ „O nama”. rs.n1.info. Приступљено 04. 10. 2018. 

Спољашње везе[уреди]