ОФК Југовић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
ОФК Југовић
OFK Jugovic.png
Пуно име Омладински фудбалски клуб „Југовић“
Надимак Тобџије са Сигета
Основан 16. августа 1912. у 14:00 часова
Стадион СЦ „Сигет“, Каћ
(капацитет: 2.000)
Лига Војвођанскa лигa „Запад“
2013/14. Војвођанска лига Запад, 12.[1]
Домаћи дресови
Гостујући дресови

ОФК Југовић је фудбалски клуб из Каћа, Србија, и тренутно се такмичи у Војвођанској лиги „Југ“, четвртом такмичарском нивоу српског фудбала. Клуб је основан 1912. године.

ОМЛАДИНСКИ ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ЈУГОВИЋ“, основан далеке 1912. године, убраја се међу најстарије фудбалске и уопште спортске колективе у Србији и један је од ретких клубова који поседују оригинални документ о оснивању. Стара и пожутела хартија неми је, али убедљиви сведок да је 16. августа 1912. године, са почетком у 2 часа поподне, одржан састанак „Омладинског каћког спорт клуба“, што се сматра почетком фудбалског спорта у Каћу. Генерације дечака и младића које су за протекле 102 године прошле кроз клуб, оставиле су дубок траг у каћком, новосадском, војвођанском и српском фудбалу и удариле темеље модерног „Југовића“.

Данас, у оквиру клуба се у званичним првенствима (под окриљем Фудбалског савеза Града Новог Сада, Територијалног фудбалског савеза Нови Сад и Фудбалског савеза Војводине) такмичи осам категорија (ветерани, сениори, кадети, старији пионири, млађи пионири, петлићи, полетарци и малишани), а добро је организована и школа фудбала, која из године у годину бележи све боље резултате. Пажње вредан је и податак да сениори ОФК „Југовић“ већ двадесетједну годину у континуитету играју у покрајинском степену такмичења, по чему су, као јединствени, сврстани у анале Фудбалског савеза Војводине. Уз све наведено, битно је нагласити да је Спортски центар „Сигет“ један од најлепших и најуреднијих, а главни терен међу најквалитетнијим у Војводини.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

  1. ^ Сезона 2009/10., www.srbijasport.net, Приступљено 17. 4. 2013.

Спољашње везе[уреди]