ОШ „10. октобар” Суботица

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са ОШ "10. октобар" Суботица)
ОШ „10. октобар”
Суботица
Типдржавна
Основана1961.
ЛокацијаБозе Шарчевића 21, Суботица
Суботица
Држава Србија
Веб-сајтhttp://www.os10oktobar.edu.rs/

ОШ „10. октобар” у Суботици је државна образовна установа, основана је 1961. године, одлуком Народног одбора општине Суботице. Настава се у школи обавља на српском и мађарском језику.[1]

У почетку школа је располагала са девет учионица, зборницом, двема канцеларијама, ђачком кухињом. Око зграде се налазио већи комплекс замљишта. Западни део је намењен за парк, а источни део за фискултурни полигон и двориште. Од тог времена школа је променила свој првобитни изглед и обогаћена је многим учионицама и кабинетима. Изграђена је фискултурна сала 1974. године, дограђено је поткровље 1991. године са кабинетом за техничко и ликовно образовање. Осим тога, ту се налазе просторије за боравак деце млађег узраста и канцеларија педагога школе.

Школа је једноспратни објекат са поткровљем, реконструирана је 2002. године, док је кровна конструкција је обновљена 2009. године.

Од школске 2011/2012. године у школи у првом циклусу поступно се уводи двојезична настава, на српском и немачком односно на мађарском и немачком језику. У школској 2015/2016. години сви ученици првог циклуса основног образовања и васпитања и ученици петих разреда обухваћени су у програм двојезичне наставе.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Osnovna škola “10. oktobar. Edukacija. Приступљено 2. 1. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]