ОШ „Коста Стаменковић” Лесковац

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Основна школа Коста Стаменковић
Osnovna škola Kosta Stamenković, Leskovac.JPG
ОШ „Коста Стаменковић” Лесковац
Типдржавна
ЛокацијаНорвежанска бр.36
Лесковац
ДржаваРепублика Србија

Основна школа Коста Стаменковић је основна школа у Лесковцу, која се налази у непосредној близини центра града.

Историјат школе[уреди | уреди извор]

Основна школа „Коста Стаменковић“ у Лесковцу налази се у мирном делу града, надомак брда и спомен парка Хисар.[1] Школа је почела са радом 1965/66. године, најпре као четворогодишња школа са укупно осам одељења. Већ наредне године формирана су три одељења петог разреда, а затим 1968/69. године школа добија одобрење за отварање шестог и седмог разреда. Од 1969/70. године школа прераста у осмогодишњу школу. Школа је име добила у част народном хероју Кости Стаменковићу.

Школа данас[уреди | уреди извор]

Школа „Коста Стаменковић“ је данас модерна школа са 650 ученика узраста од 7 до 14 година. Наставу изводи 52 учитеља и наставника у две смене. Настава у првој смени за ученике од петог до осмог разреда почиње у 7 часова и 30 минута, а настава за ученика од првог до четвртог разреда се изводи у другој смени, са почетком у 13 часова и 15 минута.

Ученици изучавају два страна језика, енглески и немачки. Основна жеља је да се ученицима, као и запосленима, пружи угодан боравак у школи, што квалитетније услове за рад и пријатну радну атмосферу.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „ОШ "Коста Стаменковић" Лесковац”. Коста Стаменковић. Архивирано из оригинала на датум 04. 05. 2018. Приступљено 4. 5. 2018. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]